Magazin 12.04.2016.

Adelin album najprodavaniji u prošloj godini

ČITANJE: 1 minuta
adel

Album britanske pjevačiće Adel nazvan “25” bio je najprodavaniji u prošloj godini, a doprinio je i tome da svjetski prihodi od prodaje muzike zabilježe prvi značajni rast u posljednje gotovo dvije decenije.

Adelin album je tokom 2015. prodat u 17,4 miliona primjeraka, što je čak pet puta više od drugog najprodavanijeg albuma, takođe britanskog pjevača Eda Širana, koji je prodat u 3,5 miliona primjeraka, prenijela je agencija AP.

Prema podacima Međunarodne federacije muzičke industrije, svjetski prihodi od prodaje muzičkih sadržaja su 2015. porasli za 3,2 odsto u odnosu na prethodnu godinu, što ukazuje da je ta industrija, čija je zarada desetkovana ulaskom u digitalno doba, počela da se oporavlja.

U saopštenju Federacije se navodi da je rast prihoda u prošloj godini na 15 milijardi dolara “prvi značajni rast prihoda te industrije na godišnjem nivo u posljednje gotovo dvije decenije”.

Izvršni direktor Federacije Frensis Mur je izjavila da najnovije brojke “ukazuju na to da se muzička industrija prilagodila digitalnom vremenu i da je ojačala i postala pametnija”.

(Agencije)