Politika 31.07.2021.

Adnan Šteta izabran za predsjednika sarajevskog SDP-a

ČITANJE: 1 minuta

Na Izvještajno-izbornoj konferenciji Kantonalnog odbora SDP-a u Sarajevu delegati su za novog predsjednika odbora izabrali Adnana Štetu, koji je i kantonalni ministar saobraćaja.

Šteta je naglasio da će zajedno graditi organizaciju koja će, kako je rekao, dalje graditi bolju državu, bolji grad i bolju partiju, prenosi Klix.ba.

“Znamo kako to uraditi, zajedno mi to možemo, mi smo jedina partija koja ima kapacitet za ozbiljne promjene kakve Sarajevu i Bosni i Hercegovini trebaju i na nama je generacijska obaveza da se suočimo sami sa sobom i sa problemima koje tište naše društvo. Imamo generacijsku obavezu da napravimo krupne korake naprijed”, poručio je.

Prema njegovim riječima, današnji izbor je velika čast, ali i mnogo veća odgovornost.

“Nemamo puno vremena i idemo na posao odmah. Dozvolite da moja, ali i naša djela govore više od riječi”, naglasio je Šteta.

U nastavku Konferencije delegati će izabrati 25 članova Kantonalnog odbora i pet članova nadzornog odbora, dok će se na konstituirajućoj sjednici odbora izabrati sekretar, potpredsjednici i predsjedništvo odbora.

Delegati su podržali rad kadrova SDP-a u Vladi Kantona Sarajevo i rad gradonačelnice Grada Sarajeva Benjamine Karić.

Podsjećamo da je Predsjedništvo SDP-a početkom ove godine raspustilo Kantonalni odbor u Sarajevu nakon što je Damir Mašić podnio ostavku na mjestu predsjednika Odbora. Ubrzo je formirano Povjereništvo na čije čelo je došao upravo Šteta.

(N.S)