Vijesti 11.01.2016.

Afera “Snimak”: Progovorio svjedok koji je spojio Suvaru i Vukanovića

ČITANJE: 3 minute
suvara-vukanovic
Redakciji banjalučkih “Narodnih novina” javio se svjedok koji je, kako kaže, spojio Nebojšu Vukanovića, savjetnika zamjenika predsjedavajućeg Predstavničkog doma parlamenta BiH Mladena Bosića, sa Goranom Suvarom, koji je za obećanih 100.000 KM tajno snimio Mileta Radišića.

List piše da identitet sagovornika koji im se javio ne mogu da otkriju, jer se stavio na raspolaganje pravosuđu Srpske.

Sagovornik je ispričao za “Narodne novine” da se, nakon nekoliko telefonskih razgovora, u hotelu “Palas” u Banjaluci sastao sa Vukanovićem, koji ga je upitao koliko je dobar sa Suvarom i kada se može čuti ili vidjeti sa njim.

On kaže da je taj susret prošao bez konkretnog dogovora, te da ga je Vukanović nakon par dana ponovo pozvao da dođe do Sarajeva, gdje bi trebalo da “vidi sa nekim bitnim ljudima”.

Sagovornik je naveo da se sa Vukanovićem, u skladu sa dogovorom, sastao ispred trgovačkog centra “Tuš” u Istočnom Sarajevu, nakon čega su otišli u restoran “Kula”.

– Na ulazu u objekat pozdravio sam se sa izvjesnim Daliborom, Dadom, a nakon nekoliko trenutaka došao je i Bosić. Poslije uobičajenog pitanja kako sam putovao, Bosić mi je rekao da mu je Vukanović prenio da poznajem Gorana Suvaru, naglašavajući da im je on bitan, da im treba i da ću biti bogato nagrađen ukoliko organizujem sastanak Vukanovića i Suvare- rekao je sagovornik “Narodnih novina”.

On navodi da Suvara u početku nije htio da pristane na taj sastanak, ali da je nakon nekoliko telefonskih razgovora promijenio stav, pa je dogovoren sastanak sa Vukanovićem u kafani “Mis Lola” u Beogradu.

Sagovornik “Narodnih novina” kaže da je Vukanović na tom sastanku pitao Suvaru da li poznaje Milu Radišića i da li ima kontakt sa njim, te da su za nekoliko snimljenih Radišićevih rečenica spremni da mu na ruke donesu 100.000 KM.

On navodi da se Vukanović poslije tog susreta nije javljao nekih pet-šest mjeseci, nakon čega mu je opet zakazao sastanak u Banjaluci i zatražio od njega da mu dogovori sastanak sa Suvarom i da mu prenese da će mu donijeti 100.000 maraka na ruke i da spremi nekoliko rečenica Mile Radišića.

Sagovornik kaže da je sastanak zakazan u restoranu “Degusto” u Novom Sadu i da je Vukanović na njega došao sa načelnikom opštine Istočni Stari Grad Bojom Gašanovićem.

-Suvara je pitao Vukanovića da li je donio obećano. On kaže da su donijeli pola od onoga što je dogovoreni. Suvara u tom momentu eksplozivno reaguje, ustaje od stola, neće da razgovara. Da bi se izgladila situacija, uključuje se Gašanović koji mu kaže da sjedne, da treba da razgovaraju i sarađuju na obostrani interes- rekao je sagovornik “Narodnih novina”.

On je pozvao Bosića, Vukanovića i Gašanovića da kažu da li je ovo istina.

-Ako misle da će me zaplašiti svojim praćenjem, upućivanjem prijetnji, lupanjem auta, grdno se varaju- poručio je sagovornik “Narodnih novina”.

(Agencije)