Sport 24.01.2016.

Agasi: Osvojio sam Rolan Garos bez gaća

ČITANJE: 1 minuta
agassi
Andre Agasi, nekada najbolji teniser svijeta i osmostruki osvajač Gren Slem turnira, dao nam je novi primjer koliko sujevjerje sportista daleko ide.

Znate za ritual sa flašicama Rafaela Nadala, kao i za rituale nekolicine sportista koji određenim redoslijedom oblače čarape, patike… Gledaju da ne gaze linije…

Ipak, legendarni teniser iz Sjedinjenih Američkih Država definitivno je imao najbizarniju “amajliju”.

– Spremao sam se da igram prvu rundu Rolan Garosa protiv veoma, veoma teškog rivala, koji je igrao najbolji tenis na šljaci te sezone (prim. aut. Argentinac Franko Skilari), a kada sam stigao u svlačionicu shvatio sam da nisam ponio gaće. Moj trener je želio da mi pozajmi svoje, ali sam ja bio u fazonu – Izvini, ali ću prije izaći bez gaća, nego da nosim tvoje- otkrio je Agasi.

To ga nije spriječilo da zabilježi pobjedu, uz veoma dobru igru, a odlučio je da ništa ne mjenja u nastavku turnira.

– Igrao sam toliko dobro, pa sam odlučio da do kraja turnira ne nosim gaće, a na kraju sam osvojio titulu. Od toga trenutka sam odlučio da mi to bude standardna oprema do kraja karijere. Ako vas zanima, ni sada ne nosim gaće- zaključio je Agasi.

S obzirom da je spomenuto prvenstvo Francuske odigrano 1999. godine, to znači da je, osvajač 17 Mastersa, zlatne medalje na Olimpijskim igrama i Dejvis Kupa, pola svojih Gren slemova osvojio kao “komandos”.

(B92)