Vijesti 05.01.2016.

Agencija za bezbjednost saobraćaja: Uručili poklone djeci sa Daunovim sindromom

ČITANJE: 1 minuta
 agencija paketici daunov sindrom
Predstavnici Agencije za bezbjednost saobraćaja Republike Srpske uručili su danas u Banjaluci mališanima iz Udruženja “Daunov sindrom i mi” prigodne novogodišnje paketiće i upriličili druženje sa njima kako bi im poručili da nisu sami.

Direktor Agencije za bezbjednost saobraćaja Srpske Milija Radović rekao je da je ovo drugo druženje sa ovim mališanima i da ovom aktivnošću žele društvu da pošalju poruku da treba biti human i imati razumijevanja za potrebe drugih koji žive u zajednici.

Predsjednik udruženja “Daunov sindrom i mi” Tanja Radović zahvalila je na ukazanoj pažnji i poklonima koji su članovi ovog udruženja dobili od predstavnika Agencije.

Radovićeva je rekla da u Udruženju trenutno ima 65 registrovanih korisnika, ali da se svaki dan javljaju novi članovi, od najmlađih beba do članova starosti 40 godina.

– Jedino smo udruženje u Republici Srpskoj koje se bavi osobama sa Daunovim sindromom, te nam je veliki problem što nemamo prostor gdje bi se naši članovi družili- istakla je Radovićeva.

Ona je navela da, za sada, Udruženje ima samo kancelariju koju koriste da roditeljima pruže savjet i potrebnu podršku.

– Trenutno nemamo stalni izvor prihoda, te apliciranjem i osmišljavanjem projekata, uključujemo naše članove u razna kulturna, sportska i druga dešavanja-rekla je Radovićeva.

Ona je navela da je trenutno u toku škola plivanja za osobe sa Daunovim sindromom, koja je realizovana u saradnji sa Helsinškim parlamentom.

(Agencije)