AK BORAC Rekordi Slađane Jagodić i Luke Ivičića

Prvenstvo BiH za seniore i seniorke u skoku s motkom održano je u srijedu uveče u Banjaluci pošto AK Borac u ovom trenutku jedini ima uslove za održavanje ove discipline. 

U Zenici proteklog vikenda nije bilo uslova, tako da je odlučeno da banjalučki klub organizuje takmičenje u pomenutoj disciplini.

Kod seniorki prvo mesto je osvojila domaća atletičarka Slađana Jagodić sa  preskočenih 2,40 metara sto je i novi rekord Republike Srpske za seniorke i juniorke, drugo mjesto zauzela je Nejra Hadzibegović (AK Sarajevo) sa 2,20m. dok njena klupska kolegica Sara Fetić nije preskočila početnu visinu.

Kod seniora prvo mjesto je osvojio Luka Ivičić iz Borca sa 3,60 m što je novi rekord Srpske za mlađe i starije juniore. Drugo mjesto pripalo je Mahiru Kačeviću treći je bio Benjamin Bojanić, a obojica su članovi AK Sarajevo.

Ovim pobjedama Slađana Jagodić i Luka Ivičić su stekli pravo nastupa na Ekipnom prvenstvu Evrope C grupe 10. i 11. avgusta u Skoplju. Sa pomenute dvije zlatne medalje AK Borac je osvojio ukupno 15 nedalja na prvenstvu BiH.

(Srpskainfo)

IZ STANA SE ČULO ZAPOMAGANJE Uznemirujući slučaj iz Banjaluka uskoro bi mogao da dobije epilog

Uznemirujući slučaj u banjalučkom naselju Obilićevo koji je prošle sedmice uznemirio javnost uskoro bi mogao dobiti epilog.  Naime, iz Policijske uprave Banjaluka navode da je saslušan osumnjičeni koji se tereti da je sugrađanina držao protiv njegove volje u stanu. – Dežurni tužilac okvalifikovao je slučaj kao krivično djelo protvipravno lišenje slobode – objasnili su u

JESEN U BANJALUCI Fotografišite boje grada i osvojite bicikl

Fotografišite jesen u Banjaluci, pošaljite fotografiju i osvojite bicikl u nagradnoj igri koju ogranizuje Grad Banjaluka u saradnji sa partnerima. Drugoplasirana i trećeplasirana fotografija biće nagrađena godišnjom pretplatom za „Bl bajk“.

ŠLJIVAR: Prijavite nekretnine i platite porez

Gradska uprava pozvala je sve vlasnike nepokretnosti na području grada koji do sada nisu, da prijave nekretnine i plate porez na nepokretnosti, s obzirom na to da se radi o izvornom prihodu grada iz kojeg se finasniraju brojni razvojni projekti. Načelnica Odjeljenja za finansije Božana Šljivar, ističe da bi svi vlasnici nepokretnosti na području Banje

50 GODINA OD KATASTROFALNOG ZEMLJOTRESA: Pogledajte program obilježavanja

Pedeseta godišnjica katastrofalnog zemljotresa, koji je Banju Luku pogodio 27. oktobra 1969. godine, ostavljajući iza sebe potpuno razoren grad, biće obilježena nizom, prigodnih memorijalnih događaja. Centralni događaj programa jeste izložba pod nazivom „Zemljotres u Banjaluci – 1969, solidarnost, obnova i izgradnja“ u organizaciji Muzeja savremene umjetnosti RS, Arhiva Republike Srpske i Udruženja arhivskih radnika, koja

Grad još nije izabrao firme za održavanje puteva

Do početka zvaničnog rada zimske službe ima manje od jednog mjeseca, a Grad ima problema da izabere firme koje bi bile zadužene da ove zime u većem dijelu Banjaluke uklanjaju snijeg sa saobraćajnica. 

Servisne informacije za 20. oktobar

Servisne informacije za nedjelju, 20. oktobar 2019. godine. Policijska uprava Prema podacima s kojima raspolaže ovo Područno odjeljenje, u protekla 24 časa na području Grada Banjaluka dogodilo se: – jedno krivično djelo: teška kradja (1) – javni red i mir je narušen dva puta, – devet saobraćajnih nezgoda, a jedno lice je lakše povrijeđeno. Služba