Vijesti 28.11.2016.

Akademci iz cijele Evrope na banjalučkom Univerzitetu

ČITANJE: 1 minuta

Više od 200 studenata, iz 15 zemalja došli su u Banjaluku kako bi predstavili svoje radove na konferenciji „Studenti u susret nauci“.

Svi oni koji su vrijedno radili na svojim naučnim radovima imali su priliku da ih na konferenciji predstave profesorima i kolegama iz cijelog svijeta. Tema konferencije bila je nauka, a oblasti razne. Tako su neki pričali o prirodnim naukama, neki o društvenim, a neki pripremili radove iz oblasti inženjerstva i tehnologija.

Među brojnim studentima na ovom skupu, svoj naučni rad predstavila je i Andrea Aleksić, diplomirana novinarka, koja sada na Fakultetu političkih nauka završava i master studije.

– Ovo je bitan događaj, s obzirom da su učesnici iz 15 država, mladi imaju priliku da se upoznaju i razmijene ideje i interesovanja. Takođe, studenti se motivišu da nastave da pišu i objavljuju radove na teme koje ih interesuju – rekla je Andrea.

Ovo naučno druženje mladima je pružilo mogućnost da odmjere svoje snage u međunarodnim okvirima i pri tome saznaju nešto novo iz naučne oblasti za koju se školuju. Konferenciju, koja se ove godine održava pod sloganom „Nauka današnjice je tehnologija budućnosti“, kao i proteklih godina organizuje Studentski parlament banjalučkog Univerziteta, a podržali su ih Ministarstva prosvjete i Ministarstva nauke i tehnologije Republike Srpske.

(blic.rs)