Magazin 03.06.2016.

Akademski slikar Nataša Jovanić predstavlja grafike, plodove petogodišnjeg rada

ČITANJE: 1 minuta

Ispričala je ovo akademski slikar Nataša Jovanić, čija će izložba grafika biti otvorena sutra u 20 časova u stanu u Kordunaškoj 22. Ovo je još jedna u nizu postavki koju organizuje Art klub Prostor u svojoj neobičnoj koncepciji postavke, koja polako zauzima svoje mjesto na domaćoj umjetničkoj sceni. Na predstojećoj izložbi  publici će predstaviti 40 radova, grafika.

– One će prikazati moje djelovanje u grafici od unazad pet godina pa do danas, gdje ću nastojati izabrati djela koja najvjerodostojnije karakterišu tok promišljanja i moj odnos prema matrici, prema samom mediju grafike, kao i prema tematici koju obrađujem – najavila je slikarka.

Centar njenog interesovanja oduvijek je bio čovjek, prvenstveno njegov odnos prema samom sebi, prema ljudima i prostoru koji on kroji po svojoj mjeri.

– U posljednje vrijeme mnogo sati provedem baveći se ilustracijom, kojom postajem sve više očarana i željno iščekujem da novonastala djela predstavim publici – ispričala je Jovanićeva.

Pored priče o svojim radovima i njihovom nastanku, istakla je da je raduje što je ideja ekipe iz Art kluba Prostor zaživjela.

– Iz događaja u događaj sve je više posjetilaca, kako umjetnika, tako i ljubitelja umjetnosti, a svakim posjećivanjem Prostora zalazi se dublje u dijalog. Organizatori su otvoreni, angažovani mladi ljudi, koji su uprkos ograničenom budžetu uvijek spremni izaći izlagaču u susret – kazala je ona.

– Preobratiti prostor stana, mjesta kojem je svrha provesti najugodniji dio svog vremena, u izložbeni prostor, jeste ideja vrijedna podrške, jer se donekle umjetničko djelo postavlja u jednu opuštenu, neformalnu atmosferu, pristupačnu svakom gledaocu – rekla je Jovanićeva.

(Glas)