Vijesti 02.04.2016.

Akcija “Lavina”: Uhapšen bivši direktor Dragan Radumilo

ČITANJE: 1 minuta
bobar

Pripadnici Agencije za istrage i zaštitu BiH /Sipa/ u okviru akcije “Lavina” lišili su slobode direktora Bobar banke od osnivanja do 2010. godine Dragana Radumila, saopšteno je danas iz Tužilaštva BiH.

Tužilaštvo je najavilo da će uputiti žalbu na odluku Suda BiH da za svih 10 osumnjičenih odredi kućni pritvor i da će tražiti da budu u pritvoru, “jer nije zadovoljno tom odlukom /Suda/ koja će zasigurno usporiti i otežati istragu”.

“U ovom predmetu korupcije i zloupotreba položaja, koji je po iznosu nezakonito ostvarene imovinske koristi od najmanje 115 miliona KM i nanesene štete od najmanje 123 miliona KM građanima i institucijama BiH, entiteta i Brčko distrikta BiH, zasigurno najveći predmet u BiH i jedan od najvećih na prostorima bivše Jugoslavije, smatramo da osumnjičeni moraju biti u pritvoru”, navodi se u saopštenju.

U saopštenju se navodi da tim Tužilaštva BiH na ovom predmetu intenzivno radi duže od godinu dana i nastavlja istragu u pravcu skorog podizanja optužnice.

Pripadnici Sipe uhapsili su 31. marta direktore Agencije za bankarstvo Slavicu Injac i Investiciono-razvojne banke Republike Srpske Snežanu Vujnić, kao i više lica osumnjičenih da su oštetili Bobar banku i bankarski sektor za 123 miliona maraka i na taj način nanijeli štetu bankarskom sistemu u finansijskom statusu BiH.

(Atv)