Akcija “Lipstik”: Više žena na saslušanju

PROSTITUcija
PROSTITUcija
Više žena je na saslušanju u svojstvu svjedoka, nakon jutrošnje akcije Agencije za istrage i zaštitu BiH (Sipa) pod nazivom “Lipstik”, koja je provedene na širem području Sarajeva zbog krivičnog djela navođenje na prostituciju i pranje novca.

Portparol Sipe Kristina Jozić izjavila je da su klijenti najčešće bili strani državljani, osobe turskog i arapskog porijekla, te da je cijena seksualnih usluga bila oko 200 KM.

Pripadnici Sipe uhapsili su jutros tri lica na širem području Sarajeva zbog osnovane sumnje da su počinili krivično djelo organizovani kriminal u vezi sa krivičnim djelom navođenje na prostituciju i krivičnim djelom pranje novca.

U akciji “Lipstik” uhapšeni su S.K, O.N. i M.Š. i pretreseni su objekti na tri lokacije.

Oni su osumnjičeni da su učestvovali u organizovanju ili vođenju aktivnosti u vezi sa pružanjem seksualnih usluga na području Kantona Sarajevo i šire, tako što su ostvarivali kontakte sa korisnicima i posredovali u dogovorima za pružanje seksualnih usluga, a zatim su na dogovoreno mjesto prevozili lica koja su pružala seksualne usluge i dolazili po njih.

Prvoosumnjičeni je za navedene usluge naplaćivao 50 odsto od dogovorenog iznosa, čime je stekao znatnu protivpravnu imovinsku korist.

Tokom pretresa pronađeni su i privremeno oduzeti predmeti koji mogu poslužiti kao dokaz u daljem postupku – mobilni telefoni, SIM kartice, određeni novčani iznos, dva komada vatrenog oružja sa municijom i drugi predmeti.

Uhapšeni su privedeni u službene prostorije Sipe na kriminalističku obradu nakon čega će, uz izvještaj, biti predati na dalje postupanje Tužilaštvu Kantona Sarajevo.

Akcija je provedena na osnovu naredbi Kantonalnog suda i tužilaštva u Sarajevu, a u saradnji sa policijskim službenicima MUP-a Kantona Sarajevo.

Akcija je rezultat višemjesečne istrage koju su istražioci Agencije proveli pod nadzorom Kantonalnog tužilaštva.

(Agencije)

START U PREMIJER LIGI: Borac ispustio dva gola prednosti u meču sa Širokim Brijegom

Nogometaši Širokog Brijega dočekali su večeras na stadionu Pecara u 20. kolu Premijer lige Bosne i Hercegovine banjalučki Borac, a susret je završen rezultatom 2:2. Borac je došao do vodstva nakon samo osam minuta igre. Marko Mirić je šutirao, a Martin Zlomislić odbranio udarac. Lopta je opet došla do srbijanskog nogometaša koji je uposlio Stojana

RASPRAVA U VRHOVNOM SUDU RS: Tužilaštvo traži oštrije kazne za ubistvo Bojana Milovanovića

Izrečenim kaznama učesnicima tuče u kojoj je ubijen Bojan Milovanović (29) iz Kozarske Dubice ne može se postići svrha kažnjavanja i one ne odgovaraju stepenu odgovornosti optuženih. Rekao je ovo Branko Mitrović, republički tužilac, u Vrhovnom sudu Republike Srpske, i zatražio oštrije kažnjavanje optuženih, dok, sa druge strane, odbrana optuženih traži pravednije suđenje, ukidanje presude

DODIK: Nakon slučaja “Osmica”, Univerzitet za poslovne studije pod hitno zatvoriti

Srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik rekao je da je u Republici Srpskoj u toku reforma visokoškolskog obrazovanja i da će doći do usvajanja zakona koji će biti rigorozan, a podrazumijevaće čišćenje i obračun sa svim dekadencijama iz prošlosti, posebno izdavanjem lažnih diploma. “Zakon je u tom pogledu prošao jedan dio procedure i doći će

KOMENTAR: Mladen ponovo među Srbima preko HRT-a

Mladen Ivanić, glavni strateg opozicije u Republici Srskoj i neformalni šef britanskih političkih operacija u BiH, ukazao se ponovo među Srbima. I to preko HRT-a, gostujući kod Ace Stankovića u “Nedeljom u 2”. Zanimljiv odabir termina, ali i regionalne emisije, da se Ivanić obrati ovdašnjoj široj javnosti, namećući se kao alternativa sadašnjoj vlasti u Republici

OPOZICIJA O ZEMLJIŠTU U CENTRU: Šteta 100 miliona KM, katastrofa za Banjaluku

Banjaluka najatraktivnije zemljište u strogom centru i Muzej savremene umjetnosti, nije izgubila zbog zavjere stranaca, kako to pokušava predstaviti gradonačelnik Igor Radojičić, nego je u pitanju čista otimačina imovine Banjaluke u korist ličnog interesa pojedinaca, izjavio je predsjednik Gradske organizacije SDS Banjaluka Slavko Grbić. On je na konferenciji za novinare rekao da se zbog visine

Predložen pritvor za Branka Lazića

Okružno tužilaštvo Banjaluka predložilo je pritvor za Branka Lazića (29) iz Gradiške za koga se sumnja da je prije dva dana nožem povrijedio J.G. (39). Prijedlog za određivanje mjere pritvora upućen je zbog bojazni da će osumnjičeni boravkom na slobodi ometati krivični postupak uticajem na svjedoke, kao i zbog uznemirenja javnosti, saopšteno je iz Okružnog

NOVA APLIKACIJA: Sa par klikova do porodičnog ljekara

Banjalučani će uskoro imati priliku da se naruče kod svog porodičnog ljekara sa par klikova na mobilnom telefonu. Dom zdravlja je već u poodmaklnoj fazi testiranja aplikacije nazvane “E-čekaonica“, nove mogućnosti za naručivanja na zdravstveni pregled.