Politika 07.04.2016.

Akcija “Loto”: NDP-ov poslanik Krsto Jandrić pod lupom Tužilaštva

ČITANJE: 2 minute
jandric
Specijalista plumolog Krsto Jandrić, poslanik partije NDP u Narodnoj skupštini RS, pod lupom je banjalučkog Okružnog tužilaštva zbog mita pri dodjeli invalidskih penzija.

Jandrić će biti saslušan u banjalučkom tužilaštvu. Kako saznaje EuroBlic, Jandrić nije uzimao mito.

Tužilaštvo je u decembru prošle godine podiglo optužnicu protiv 15 osoba zbog primanja i davanja mita, prevare i zloupotreba pri dodjeli invalidskih penzija u RS.

Ovu optužnicu je nedavno potvrdio banjalučki Osnovni sud, a optuženi na sve načine i dalje sa tužilaštvom traže nagodbe i sporazume o priznanju krivice, kako bi izbjegli zatvorske kazne.

“Nakon potvrđivanja optužnice, Tužilaštvu se javio još jedan optuženi, a na osnovu njenog saslušanja došlo se do novog imena ljekara, Krste Jandrića, kojeg je direktno optužio da je učestvovao u primanju mita kako bi falsifikovao nalaze za invalidske penzije. Tužilaštvo se detaljno provjeriti sve informacije i uz ranije prokupljene dokaze odlučiti o daljim aktivnostima, među kojima je i eventualno procesuiranje Jandrića”, tvrdi izvor EuroBlica blizak istrazi.

Kako saznaje EuroBlic, Jandrić je i ranije bio na meti Tužilaštva zbog sumnje da je primao mito, ali da nije bilo dovoljno čvrstih dokaza da se on optuži i procesuira.

Okružno tužilaštvo Banjaluka u decembru prošle godine, nakon dvogodišnje istrage, podiglo je optužnice protiv 15 osoba sa područja Banjaluke, Mrkonjić Grada, Šipova i Kneževa zbog primanja mita, trgovina uticajem i falsifikovanja ili uništavanja službene isprave.

Zbog falsifikovanja isprava i primanja mita optuženi su ljkari: Zoran Perduv i Vojko Subašić, te Milenko Dukić, Dijana Zorić, Boro Čulić, Žarko Muždek, Milenko Pađen, Beba Žarić Gajić, Mladen Marković i Stanko Obradović. Zbog trgovine uticajem optužene su Drena Petrović, Nada Kukavica i Mlađa Rogić.

(EuroBlic)