Vijesti 18.07.2020.

AKCIJA “PARMA DVA” Helikopter oduzet od bračnog para Roso u vlasništvu privrednika iz Njemačke

ČITANJE: 1 minuta

Helikopter koji je od Banjalučana, Gorana i Martine Roso oduzet u akciji “Parma dva” u registru BHDCA upisan je na ime Dalibora Višića, uspješnog privrednika iz Njemačke, potvrđeno je za N1.

Višić je privrednik koji u Njemačkoj uspješno posluje godinama i vlasnik je kompanije VDH Security, koja između ostalog obezbjeđuje i migrantske kampove u Njemačkoj. Inače, Višić je i osnivač Televizije Srpske dijaspore u Njemačkoj.

Još uvijek nije poznato kako je letjelica Dalibora Višića završila u posjedu bračnog para Roso.

Prošle godine firma “VDH aero” je preko stranice za oglašavanje nudila komercijalne letove i medicinski transport pacijenata, iako za koji nisu imali dozvolu.

Medicinska klinika koja je oglašavala usluge transporta helikopterom “VDH aero”, let do Beograda nudila je po cijeni od dvije hiljade evra.

Inače, u Registru civilnih vazduhoplova BiH oko 45 vazduhoplova je u vlasništvu fizičkih lica.

Za “VDH dent”, stomatološku ambulantu koju je registrovala i otvorila Martina Roso (39) komšije nisu čule, pišu “Nezavisne”.

Komšije koje žive u ovoj ulici rekle su za “Nezavisne” da, osim što su vidjele tablu koja stoji na zgradi u Aleji Svetog Save na broju 43, uopšte nisu ni znale da je ova stomatološka ambulanta otvorena.

“Ovdje živim i poznajem većinu ljudi u naselju. Nisam ni znao da ovdje postoji stomatološka ambulanta”, rekao je jedan muškarac koji živi u blizini.

Stanar zgrade u kojoj se nalazi “VDH dent” kaže da je pročitao u novinama šta se desilo, ali da nije poznavao Martinu Roso.

(N.S/ Banjaluka.net)