Vijesti 10.09.2018.

AKCIJA ŠIŠANJA I DONIRANJA KOSE „Moja kosa tvoja kosa“ stiže u Banjaluku

ČITANJE: 1 minuta

U sklopu projekta „Moja kosa tvoja kosa“ Udruženje roditelja djece oboljele od malignih bolesti „Iskra“ Banjaluka zajedno sa Udruženjem „Srce za djecu oboljelu od raka“ organizuje akciju šišanja i doniranja kose za potrebe izrade perika djeci oboljeloj od raka.

U Bosni i Hercegovini od malignih bolesti godišnje oboli više od 60 djece različitih uzrasta. Procenat izlječenja se kreće oko 80 odsto. Međutim, put do izlječenja je težak i bolan, a djeci, posebno djevojčicama, jedno od najtežih iskustava jeste gubitak kose.

Sve građane Banjaluke i okoline pozivamo da dođu na Trg Krajine, 15. septembra od 11 do 17 časova i doniraju kosu za potrebe izrade perika djeci oboljeloj od raka.

Za sve one koji žele da doniraju kosu za izradu perika bitno je napomenuti da kosa mora biti čista, suva, hemijski netretirana i nefarbana te minimalno 30 cm dužine (idealno je i duže).

“Do sada su izrađene i uručene 23 perike od kojih su dvije perike uručene  djevojčicama u Banjaluci. Perike iz radionice Udruženja dostupne su, potpuno besplatno, svakom djetetu koje ima privremeni ili trajni gubitak kose da bi vratilo samopouzdanje i uspješno se uklopilo u svoju matičnu sredinu”, ističu iz ovog udruženja.

Projekat „Moja kosa tvoja kosa“ podržalo je više od 1.000 donatora kose iz BiH, regiona i šire.