Vijesti 02.08.2020.

AKCIJA “SKRADIN”: Predložen pritvor osumnjičenima za proizvodnju i prodaju droge

ČITANJE: 1 minuta

Okružno javno tužilaštvo Banjaluka predložilo je pritvor Dobrivoju Damjaniću /40/ iz Banjaluke, Gorani Sredić /22/ iz Prijedora i Vojislavu Makiviću /28/ iz Ribnika, uhapšenima u akciji “Skradin” zbog sumnje da se se bavili proizvodnjom i prodajom droge.

U Okružnom javnom tužilaštvu Srni je rečeno da su osumnjičeni da su počinili krivično djelo nedozvoljena proizvodnja i prometa opojnih droga.

Za Damjanića se osnovano sumnja da je počinio i krivično djelo nedozvoljena proizvodnja i promet oružja ili eksplozivnih materija.

Postupajući tužilac predložio je mjeru pritvora zbog opasnosti od bjekstva osumnjičenih, te postojanja bojazni da bi boravkom na slobodi mogli ometati krivični postupak uticajem na svjedoke.

O projedlogu za određivanje pritvora odlučiće sudija za prethodni postupak banjalučkog Okružnog suda.

Ova lica su u Banjaluci neovlašteno proizvodila marihuanu u improvizovanoj laboratoriji, namijenjenu za dalju prodaju. Radi prodaje držali su i drogu “spid” i “ekstazi”.

Prvoosumnjičeni je nedozvoljeno držao i veću količnu vatrenog oružja i municije, kao i oko 8,5 kilograma ekslpoziva velike razorne moći.

U realizaciji akcije “Skradin” učestvovali su pripadnici Uprave za organizovani i teški kriminalitet, Jedinice Žandarmerije, te policijskih uprava Prijedor i Banjaluka, dok je akcija sprovedena u saradnji sa pripadnicima MUP-a Republike Hrvatske.

(Srna)

Oznake: akcija Skradin