Vijesti 08.07.2016.

Akcija suzbijanja komaraca, raspored po naseljima – upozorenje pčelarima

ČITANJE: 1 minuta

Akcija suzbijanja odraslih formi komaraca sa zemlje, u naseljima uz vodene tokove i vodena staništa na području grada Banjaluke, biće obavljena 10. i 11. jula ove godine – saopšteno je iz preduzeća „Eko-bel“ koje će vršiti suzbijanje komaraca.

Kako je navedeno, 10. jula (nedjelja), u vremenu od 19.45 do 23.00 časa, suzbijanje komaraca će biti obavljeno u sljedećim naseljima: Lazarevo, Kumsale, Priječani, Delibašino selo, Česma, Mađir, Kuljani, Ramići, Barlovci, Dragočaj, Paprikovac, Petrićevac, Debeljaci, Zeleni vir, Rakovačke bare i Šargovac.

11. jula (ponedjeljak), u vremenu od 05.00 do 06.30 časova, akcija će biti provedena u naseljima: Ada, Medeno polje, Vrbanja, Kočićev vijenac, centar grada- parkovi i zelene površine, Nova varoš, Rosulje, Lauš, Borik, šetalište od Zelenog do Rebrovačkog mosta, Obilićevo, Starčevica, Derviši i Zalužani.

Ovim putem upozoravamo pčelare da u periodu suzbijanja komaraca, preduzmu sve potrebne mjere i radnje za zaštitu pčela, što se ogleda u natkrivanju pčelinjih društava kartonom ili nekim drugim sredstvima.

Podsjećamo, larvicidni tretman suzbijanja komaraca na području grada izvršen je u naseljima uz vodene tokove i vodena staništa 2. juna 2016. godine, što je rezultiralo smanjenjem broja ovih insekata.

U slučaju loših vremenskih uslova, građani će blagovremeno biti obavješteni o naknadnom terminu akcije, navode iz “Eko-bela”.