Vijesti 12.07.2016.

Akcija ”Tranzit”: Pretresi u Banjaluci i Trebinju

ČITANJE: 1 minuta

Policijska akcija “Tranzit”, koju od ranog jutra na području Banjaluke i Trebinja provodi više desetina pripadnika MUP-a Republike Srpske, usmjerena je na razbijanje mreže narko-dilera u kojoj je više od 10 osumnjičenih osoba, uglavnom sa područja ova dva grada, saopšteno je iz Tužilaštva BiH.

Ta dilerska mreža, koja već duže vremena djeluje na području Trebinja i Banjaluke, krijumčari opojne droge iz Crne Gore u BiH.

Ove osobe su pod istragom da su kao organizovana kriminalna grupa duži vremenski period vršili krijumčarenje, nabavku, rasparčavanje i prodaju opojnih droga ovisnicima i konzumentima na području Trebinja, Banjaluke i okoline, te na taj način sticali veliku nezakonitu imovinsku korist, a nanosili štetu mladim osobama, njihovim porodicama i cijeloj zajednici.

“Najviše se krijumčari marihuana i skank, ali i druge vrste droge koje se na ilegalnom narko-tržištu prodaju većem broju konzumenata i ovisnika sa područja Banjaluke i Trebinja, a među kojima su mladi ljudi, maloljetne osobe i osobe školske dobi“, navedeno je u saopštenju.

U dosadašnjim aktivnostima, zaplijenjena je veća količine droge i novca koji potiče iz izvršenja ovih krivičnih djela.

Prema nalogu Tužilaštva BiH, pripadnici MUP-a Republike Srpske vrše pretrese i hapšenja na području Banjaluke i Trebinja u okviru akcije “Tranzit” usmjerene na otkrivanje i razbijanje narko-dilerske mreže.

Na terenu se nalazi i istražilac Tužilaštva BiH, koji koordiniše rad ovlaštenih službenih lica, navodi se u saopštenju Tužilaštva BiH.

(SRNA)