Vijesti 29.07.2016.

Akcija u Banjaluci i Laktašima: Mladić uhapšen zbog krađe, drugi u bjekstvu

ČITANJE: 2 minute

U potrazi za dvojcem koji stoji iza teške krađe u benzinskoj pumpi u mjestu Kosjerovo, opština Laktaši, policija je uhapsila jednog od osumnjičenih, a u potrazi za drugim pronašla je marihuanu, saznaju “Nezavisne”.

Naime, pripadnici Policijske stanice Laktaši i Sektora kriminalističke policije, pod nadzorom Okružnog tužilaštva Banjaluka, juče su realizovali akciju “Citroen”, na području Banjaluke i Laktaša, koja je vođena sa ciljem pronalaska dokaza za rasvjetljavanje krivičnih djela protiv imovine i krivičnih djela iz oblasti suzbijanja i zloupotrebe opojnih droga.

“Nakon što je izvršeno krivično djelo teška krađa u benzinsku pumpu u mjestu Kosjerevo, opština Laktaši 19. jula oko 0.50 časova, zbog sumnje da se radi o dobro isplaniranom krivičnom djelu izvršenom od strane najmanje dva lica, policijski službenici su preduzeli niz operativnih i istražnih mjera i radnji sa ciljem rasvjetljavanja djela i identifikovanja izvršioca”, saopštila je Marija Markanović, portparol CJB Banjaluka.

Na osnovu prikupljenih saznanja, policajci su uhapsili A. A.(28) iz Banjaluke, jer se sumnjiči da je sa G. M. (24), takođe iz Banjaluke tu krađu počinio, kada su ukrali novac i razne vrste cigareta, pričinivši materijalnu štetu od oko 6.000 KM.

“Obzirom da je se lice G. M. već duže vrijeme nalazi u bjekstvu, i da je raspisana potraga za njim, zbog sumnje da bi se mogao nalaziti u stanu u Ulici krajiških brigada, opština Laktaši, juče je, na osnovu naredbe Osnovnog suda Banjaluka, izvršen pretres stana”, navela je Markanovićeva.

Prilikom pretresa pronađeno je i izuzeto 12 paketa marihuane, ukupne količine od oko 850 grama. Policajci su pronašli i mobilni telefon, više SIM-kartica, odjeću za koju postoje indicije da je korišćena tokom krađe u benzinskoj pumpi, kao i predmete za koje se sumnja da potiču iz pomenutog krivičnog djela i koji će poslužiti kao dokaz u krivičnom postupku.

“O svim okolnostima i prikupljenim saznanjima obaviješten je postupajući tužilac Okružnog tužilaštva Banjaluka, koji je naložio da se A. A. nakon ispitivanja otpusti na slobodu, a da se nastavi sa preduzimanje potrebnih mjera i radnji u cilju pronalaska drugog lica”, saopštila je Markanovićeva. Tužilac je zatražio i da se po kompletiranju i dokumentovanju predmeta dostavi izvještaj za krivična djela za koja postoje dokazi da su ih osumnjičeni počinili.

(nezavisne.com)