Vijesti 23.03.2023.

AKCIJA U VELIKOJ KLADUŠI: Zaplijenjena veća količina narkotika i novca, uhapšeno šest osoba

ČITANJE: 1 minuta

U Velikoj Kladuši je juče izvršena velika operativna akcija policijskih službenika u kojoj je zaplijenjena veća količina opojnih supstanci i uhapšeno šest osoba.

Istražitelji Odjeljenja za sprečavanje i zloupotrebu opojnih droga i trgovine ljudima Sektora kriminalističke policije, istražitelji Odjeljenja krim-policije Policijske stanice Bihać i policijski službenici Jedinice policije za specijalističku podršku juče su na osnovu prethodno prikupljenih operativnih saznanja i planskih aktivnosti na suzbijanju zloupotrebe droga proveli operativnu akciju.

Na osnovu Naredbe Opštinskog suda u Velikoj Kladuši, policijski službenici su na području Velike Kladuše izvršili na šest lokacija pretrese stambenih objekata i pratećih objekata, te pokretnih stvari osumnjičenih osoba i to E. D., G. A., H. E. G.A. i Š. D. svi iz Velike Kladuše.

Kod njih su pronađeni kokain, heroin, marihuana, spid te veća količina novca u raznim apoenima i mobilni telefoni, vage za precizno mjerenje, veća količina municije za vojno oružje, te sprava za konzumaciju opojne droge zvana “bong”, prenosi Klix.

Oni su uhapšeni i biće predati postupajućem tužitelju Kantonalnog tužilaštva USK uz Izvještaji o izvršenim krivičnim djelima iz člana 238. Krivičnog zakona FBiH “Neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga“, prenosi Srpskainfo.

(SB)

Oznake: MUP USK