AKCIJA UDRUŽENJA “GRADSKE BAŠTE” Proizvedi svoj sadni materijal, lako je

Udruženje građana “Gradske bašte” organizuje drugu radionicu pod nazivom “Proizvedi svoj sadni materijal, lako je!” koja će se održati 28. februara u 18 časova. 

– Broj mjesta je ograničen na 40 i prijave traju do 15. februara. Tačna lokacija održavanja će biti naknadno određena – naveli su organizatori.

Nedavno  je ovo udruženje organizovalo prvu radionicu za članove svoje baštenske zajednice ali i za sve koji su zanteresovani za uzgoj bilja, voća i povrća pod nazivom “Istkaj svoju prvu baštu”.

Učesnici  su imali priliku da nauče šta je to bio uzgoj i osnovne metode ovakvog rada, kao i životne elemente biljaka.

Ovo udruženje je lani od Grada dobilo 5.000 kvadrata zemljišta za potrebe projekta “Banjalučke gradske bašte”. Na toj površini je formirano 56 parcela na kojoj Banjalučani mogu da uzgajaju razne poljoprivredne kulture.

Ovo Udruženje se obavezalo da će organizovati radionice, na kojima bi učesnici ovog projekta ali i svi zanteresovani, mogli da nauče dosta toga počevši, od same sjemenke pa do razvoja sadnog materijala, procesa sadnje i gotovog ploda.

Prije svih baštovanskih radova iz ovog Udružena je saopšteno da će cijelo zemljište biće iskrčeno, zaorano, isfrezano, pođubreno i označeno, čim vremenski uslovi budu dozvolili ulazak mašina.

(Srpskainfo)

Radojičić sa ruskim ambasadorom

Ambasador Ruske Federacije u BiH Petar Ivancov, čestitao je danas 22. april, Dana grada Banje Luke, uz želju da naš grad dodatno proširi saradnju sa lokalnim zajednicama u Rusiji.

PODJELA POZICIJA U RS: DEMOS najbolje prošao

Prema predloženom Sporazumu o zajedničkom djelovanju stranaka vladajuće koalicije u RS do 2022. godine, SNSD bi trebalo da ima 47 rukovodećih pozicija u javnim preduzećima, ustanovama i institucijama, DNS i Socijalistička partija po devet, DEMOS sedam, Ujedinjena Srpska četiri, a NDP tri direktorske funkcije Lider SNSD-a Milorad Dodik rekao je da su na sastanku na

POVODOM DANA GRADA Položeni vijenci na Trgu palih boraca

Povodom 22. aprila – Dana grada i dana oslobođenja Banje Luke od fašizma u Drugom svjetskom ratu, danas su položeni vijenci na spomenik palim borcima u centru grada.  U ime Grada Banje Luke, vijenac su položili gradonačelnik Igor Radojičić, predsjednik Skupštine grada Zoran Talić i zamjenik gradonačelnika Srđan Amidžić. – Banja Luka sa ponosom obilježava

ČUBRILOVIĆ: Banjaluka prepoznatljiva evropska destinacija

Predsjednik Narodne skupštine Republike Srpske Nedeljko Čubrilović čestitao je danas gradonačelniku Banjaluke Igoru Radojičiću i predsjedniku Skupštine grada Zoranu Taliću 22. april – Dan grada sa željom da nastave intenzivan razvoj grada koji je postao prepoznatljiva evropska destinacija.

Promocija knjige Vukana Dubočanina na Pravnom fakultetu u Banjaluci

Pravni fakultet Univerziteta u Banjaluci i “Zadužbina Petar Kočić” Banjaluka – Beograd organizuju promociju knjige Vukana Dubočanina, “Otrugnuto od zaborava – Priče iz novinarske beležnice”. Promocija će se održati sutra u 18 časova u sali 48/I na Pravnom fakultetu Univerziteta u Banjaluci. O knjizi će govoriti, profesor dr Nikola Mojović, redovni profesor Pravnog fakulteta i

U Srpskoj najplaćeniji bankari, najmanje zarađuju građevinci

Najviša prosječna neto plata u martu isplaćena je u finansijskoj djelatnosti i djelatnosti osiguranja – 1.445 KM, a najniža u građevinarstvu – 617 KM. Prosječna martovska plata u Srpskoj iznosila je 886 KM, a prosječna bruto plata 1.373 KM, saopštili su iz Saveza sindikata RS. Prosječna neto plata nakon u martu 2019. u odnosu na