Vijesti 12.02.2019.

AKCIJA UDRUŽENJA “GRADSKE BAŠTE” Proizvedi svoj sadni materijal, lako je

ČITANJE: 1 minuta

Udruženje građana “Gradske bašte” organizuje drugu radionicu pod nazivom “Proizvedi svoj sadni materijal, lako je!” koja će se održati 28. februara u 18 časova. 

– Broj mjesta je ograničen na 40 i prijave traju do 15. februara. Tačna lokacija održavanja će biti naknadno određena – naveli su organizatori.

Nedavno  je ovo udruženje organizovalo prvu radionicu za članove svoje baštenske zajednice ali i za sve koji su zanteresovani za uzgoj bilja, voća i povrća pod nazivom “Istkaj svoju prvu baštu”.

Učesnici  su imali priliku da nauče šta je to bio uzgoj i osnovne metode ovakvog rada, kao i životne elemente biljaka.

Ovo udruženje je lani od Grada dobilo 5.000 kvadrata zemljišta za potrebe projekta “Banjalučke gradske bašte”. Na toj površini je formirano 56 parcela na kojoj Banjalučani mogu da uzgajaju razne poljoprivredne kulture.

Ovo Udruženje se obavezalo da će organizovati radionice, na kojima bi učesnici ovog projekta ali i svi zanteresovani, mogli da nauče dosta toga počevši, od same sjemenke pa do razvoja sadnog materijala, procesa sadnje i gotovog ploda.

Prije svih baštovanskih radova iz ovog Udružena je saopšteno da će cijelo zemljište biće iskrčeno, zaorano, isfrezano, pođubreno i označeno, čim vremenski uslovi budu dozvolili ulazak mašina.

(Srpskainfo)