Vijesti 18.08.2020.

Akcija uklanjanja ambrozije do kraja septembra

ČITANJE: 1 minuta

Košenje i uklanjanje ambrozije na području grada započelo je prije mjesec dana i do sada je ova alergena biljka uklonjena sa oko 56.000 kvadratnih metara, podaci su Odjeljenja za komunalne poslove.

-Sa košenjem smo počeli na Banjalučkom polju, kod tržnog centra Delte, a za nešto više od mjesec dana ova korovska biljka uklonjena je sa javnih površina na više lokacija – kazali su iz odjeljenja.

Prema njihovim podacima, ambrozija je košena u ulicama: Jovice Savinovića, Franca Šuberta, Majevičkoj, Bitoljskoj, Branka Perduva, Veljka Mlađenovića, Starog Vujadina, Kralja Aleksandra I i drugim.

Pokošene su i manje površine na mjestima gdje su rađeni prekopi u naseljima: Centar 1 i 2, Obilićevo, Nova Varoš i u trakama uz saobraćajnice.

Iz resornog odjeljenja su dodali da će se kositi i dalje na površinima gdje bude utvrđeno da postoji ova alergena biljka. Takođe, ponovo će se kositi na već obrađenim površinama kako bi se spriječilo cvjetanje ambrozije.

Ovogodišnja akcija uklanjanja ambrozije trajaće do kraja septembra, a nadležni su pozvali i sugrađane da se uključe u akciju i uklone ambroziju sa svojih privatnih parcela.

(E.M/banjaluka.net)

Oznake: ambrozija