AKCIJA “UNIKAT” Potvrđena optužnica protiv Šeranića, Dragišića, Trninića i Đajića

Okružni sud Banjaluka potvrdio je optužnicu protiv Sanela Šeranića /32/ iz Banjaluke, Nenada Dragišića /30/ i Deana Đajića /29/ iz Banjaluke i Danijela Trninića /36/ te iz Hrvatske Kostajnice, saznaje ATV.

Oni se sumnjiče da su tokom 2018. i 2019. godine na više lokacija na području Banjaluke i Laktaša napravili improvizovane laboratorije za vještački uzgoj droge `skank`.

Prilikom pretresa objekata koje su koristili optuženi oduzeto je oko 900 stabljika biljke koja izgledom asocira na indijsku konoplju, oružje, veće količine novca u različitim apoenima i valutama i drugi predmeti i sredstva koji su korišteni za izvršenje krivičnih djela.

Akciju hapšenja četvorke izveli su pripadnici Uprave za organizovani kriminalitet MUP-a RS, uz asistenciju PU Banjaluka i pod nadzorom Okružnog javnog tužilaštva Banjaluka.

(atv)

DODIK: Izetbegovićevo negiranje ustavne strukture uvod u propast BiH

Izjava Bakira Izetbegovića da će u Savjetu ministara biti mjesta samo za stranke koje entitete podrede instituicijama BiH, dodatno je otežala pregovore o formiranju nove vlasti. Ovu izjavu, predstavnici SNSD-a smatraju ucjenom i smišljenom provokacijom. Istovremeno, predsjednik SDS-a Mirko Šarović najavljuje da je ta stranka počela aktivnosti za formiranje Savjeta ministara, u kojem će, kažu,

RAJČEVIĆ: Tri principa reforme visokog obrazovanja

Ministar za naučnotehnološki razvoj, visoko obrazovanje i informaciono društvo Republike Srpske Srđan Rajčević izjavio je danas u Istočnom Sarajevu da će se koncept reforme visokog obrazovanja zasnivati na tri principa – internacionalizacija, modernizacija i racionalizacija.

ZANIMLJIVA IZLOŽBA Kreativni đaci bude svijest o zdravoj hrani

Slatkiši i sokovi bez šećera, zdrave žitarice, razne vrste voća i povrća, zimnica i ajvar krasili su danas štandove ispred Osnovne škole “Jovan Cvijić” u banjalučkom naselju Kočićev vijenac, čiji su učenici organizovali izložbu zdrave hrane.