Vijesti 26.02.2017.

Akcija za pomoć Savanovićima: Sa desetoro djece žive u nehumanim uslovima

ČITANJE: 1 minuta

Porodica Savanović, iz zaseoka Pejzić polje u banjalučkoj Mjesnoj zajednici Potkozarje, žive u neljudskim uslovima i u trošnoj kući nemaju vode.

Porodicu Savanović čine otac, majka i desetoro djece od kojih su najmlađi blizanci stari nekoliko mjeseci, a najstarije 13 godina. Glava kuće Željko Savanović, teško se bori za opstanak desetoro djece i bolesne supruge i majke.

Akciju za pomoć porodici Savanović pokrenuo je stolar Milorad Mile Jurković iz Beočina, poznatiji kao Stolar Mile. Mile besplatno, od svog drveta, proizvodi stolice za hranjenje beba i poklanja ih svima koji nisu u mogućnosti sami da ih priušte.

“Ovo je jedna porodica koja nije tražila ništa ali smo mi čuli za njih i došli da ih upoznamo. Jedina želja ove porodice je bila da imaju jednu kravu da bi ujutro imali po šolju mleka… Ne telefone, ne kompjutere, ne skupe patike već kravu, ali nisu uspeli da sakupe novac”, napisao je Mile na svojoj Fejsbuk stranici.

“Oni imaju uslova gde da je drže i imaju dosta sena spremnog”, dodao je Mile.

Dio novca je prikupljen, a nedostaje još 100 evra, a Mile navodi da će o svom trošku posjetiti porodicu Savanović.

On je na svojoj Fejsbuk stranici objavio apel za pomoć Savanovićima i pozvao sve ljude koji su u mogućnosti da pomognu da se ostatak novca sakupi da bi se Savanovićima kupila krava.

Svi koji su u mogućnosti i imaju želju priključiti se ovoj akciji mogu kontaktirati stolara Milu putem Fejsbuk stranice “Stolar Mile”.

(banjaluka.net)