Vijesti 21.03.2017.

Akcija za pomoć trogodišnjoj Sofiji

ČITANJE: 1 minuta

Humanitarna organizacija “Budimo ljudi” iz Banjaluke pokreće humanitarnu akciju za pomoć trogodišnjoj Banjalučanki Sofiji Mićević, oboljeloj od akutne limfoblastne leukemije, kako bi se prikupilo 270.000 dolara neophodnih za ljiječenje u SAD koje bi joj moglo spasiti život.

Sofiji je u novembru prošle godine u Beogradu urađena transplantacija koštane srži, ali je njen organizam odbacio kalem, saopšteno je iz ove organizacije i dodato da je jedino što je još preostalo u borbi za njen život hitno liječenje u bolnici “Džon Hopkins” u Baltimoru.

“S obzirom na to da ljekari u Beogradu Sofiji ne prognoziraju više od tri mjeseca života, akciju moramo sprovesti odmah. Pozivamo sve humane ljude da podrže ovu akciju, koja će trajati naredna dva mjeseca i da zajedno pomognemo Sofiji”, poručeno je iz ove organizacije.

Koordinatoor akcije Daniela Ratešić rekla je Srni da je u okviru tih aktivnosti podnesen zahtjev kompaniji “M:tel” za aktiviranje humanitarnog broja od 1. aprila, te najavila održavanje humanitarnog koncerta u banjalučkoj Sportskoj dvorani “Borik”.

Ona je dodala da su u toku dogovori sa gradonačelnikom Banjaluke Igorom Radojičićem o održavanju donatorske večere.

“Posredstvom Pošta Srpske privrednim subjektima biće proslijeđene molbe za uplatu novčane pomoći. Javio nam se i veći broj građana Banjaluke i okolnih mjesta koji su izrazili želju da kao volonteri učestvuju u ovoj humanoj akciji”, naglasila je Ratešićeva.

(Srna)