Magazin 15.11.2015.

Ako muškarac ima ovih 11 osobina, ne ispuštajte ga iz ruku

ČITANJE: 4 minute
Savrsen muskarac
Ako upoznate muškarca koji je snažan, ali ne mora uvijek da bude najpametniji, ima dozu drskosti i samopuzdanja, a bezuslovno vas voli – nemojte ga pustiti iz ruku! Uz to, postoji 11 vrlina koje će vam ukazati da je on čovjek kojeg želite za čitav život.

Dok vas gleda, zaista vas gleda

Ako vas muškarac gleda ravno u oči i sluša – to je znak istinskog zanimanja. Učestvovanje u razgovoru i zapitkivanje odaje njegov interes, on želi da zaviri u žensku dušu i shvati kakva je ona osoba. Njemu nije interes samo seks, niti mu žena služi samo kao dodatak, on želi partnera kojeg cijeni.

Dobar je, ali ne dozvoljava da ga drugi gaze

Postoji agresivan tip muškaraca koji svojim stavom i ponašanjem odaju kako misle da su bolji od svih drugih. S druge strane, postoje muškarci pasivnog karaktera i slabe volje koji se silom trude da ih drugi prihvate, pa uvijek slijede druge. Najvrijedniji je muškarac koji objedinjuje to dvoje – on ima mjeru između poniznosti, ali i samopouzdanja. Njegovo je srce nježno, ali može biti brutalan i učinkovit u bitkama koje treba boriti.

Zna kuvati

Pritom se ne misli da on treba biti vrhunski kuvar, impresivno je da zna osnove kuhanja, kako bi mogao sam sebe prehraniti. Osim što ljubav ide kroz želudac, kulinarska vještina je pokazatelj njegove snalažljivosti kao i volje da s vama dijeli i druge kućne zadatke, bez mačo stavova, već sa željom da se poslovi što prije obave i raspodijele, kako bi zajedno mogli da uživate.

Ambiciozan je, ali i prizemljen

Ljudi koji ne teže za nečim boljim u životu i nisu spremni da rade za to, osuđeni su na dosadno i pasivno prežljivanje. Nije poenta u tome da muškarac bude vizionar i sanjar s nemogućim snovima o tome kako će biti milioner ili da radi super plaćen posao, već da njegov mozak radi, želi uspjeh radi ličnog priznanja svojih sposobnosti, napretka ali kako bi i zajedno ostvarili lagodniji život.

Fizički je aktivan

Njegova fizička aktivnost usko je povezana sa time kako izgleda, ali i time koliko drži do sebe – svog izgleda i zdravlja. Ona je veliki plus u seksualnom životu, odličan izduvni ventil i hobi koji samopouzdana žena treba da cijeni.

Inteligentan je, ali ne i drzak. Dobro, možda samo malo

Muškarac koji je inteligentan, brz i mudar, svakako je partner kojeg bi žena trebala da zadrži u životu. Lijepo je razgovarati, raspravljati i primati savjete od nekog pametnog, sve dok on nije umišljen i ne nameće svoje mišljenje. Biološki smo programirani da cijenimo i divimo se inteligenciji, pa i određenoj dozi drskosti koja otkriva samopouzdanje i zaigranost.

Zna kako da vas nasmije

Ako muškarac ne može da vam izmami osmjeh na lice i oraspoloži vas, taj odnos nema smisla i bolje ga je odmah okončati. Humor i pozitivan stav osobine su partnera za cijeli život i najvažnije oružje u zajedničkom životu sa kojim ćete se boriti protiv rutine, nesreća, stresa…

Voli vas cijelim srcem

Ovo je daleko najvažnija vrlina muškarca kojeg biste trebali imati kraj sebe cijeli život. Prava i dugotrajna ljubav nije nešto što može da se odglumi, ali ni prikrije. Otkriva se u pogledu, načinu na koji vas dodiruje, brine, savjetuje. Takva ljubav rađa univerzalan osjećaj sigurnosti, otklanja strah i ljubomoru, te sa sobom nosi zajedničku budućnost.

Spreman je popustiti

Postoji puno muškaraca, kao i žena, koji u svemu moraju da budu prvi, u pravu, najpametniji. Muškarac koji ponekad zna da popusti, odustane od rasprave ili je ne započinje jer unaprijed shvata da ona nema smisla i donosi samo nemir u kući, mudar je muškarac kojeg bi svaka žena bila sretna da ima kraj sebe.

Tu je ako vam treba

Dobar muškarac i partner ne bježi na prvi znak problema, od bolesti do smrtnih slučajeva u porodici kroz sve što pogađa ljude kroz život. On želi da pomogne, a ako ne zna i ne može, biće barem rame za plakanje – to je pravi stub i oslonac u životu koji daje nadu da će biti bolje.

Zna biti nesebičan

Ovo može da se primjeni na gotovo svako životno područje, od seksa do hrane. Muškarac kojem je važno i stalo da je njegova partnerka srećna neće biti sebičan u pružanju užitka u krevetu, već će mu ono biti jednako važno kao njegovo zadovoljstvo. Osim toga, žene vole džentlemnsku ideju žrtvovanja za damu – bilo da joj daje posljednji griz sendviča ili pruža svoju jaknu ako joj je hladno.

(B92)