Aktiv žena GO DNS-a podržava Čubrilovića

Iz Aktiva žena Gradskog odbora DNS-a Banjaluka poručili su da će pružati podršku danas formiranom Nezavisnom demokratskom klubu u Narodnoj skupštini Republike Srpske.

Član Nezavisnog demokratskog kluba Nedeljko Čubrilović večeras je prije sastanka sa članovima Aktiva žena Gradskog odbora DNS-a Banjaluka rekao da će razgovarati o aktuelnoj situaciji, s obzirom na interesovanje za stanje u DNS-u.

“Nadam se da ćemo razgovorom doći do zajedničkih zaključaka, s obzirom da imamo iste ciljeve, te da će žene dati svoj doprinos, kao što očekujem od omladine i cijelog članstva u Banjaluci, da bi bio realizovan projekat koji su započeli poslanici u Narodnoj skupštini Srpske”, rekao je Srni Čubrilović.

On je istakao da su žene te koje mogu mnogo da učine po tom pitanju, te izrazio zadovoljstvo što prisustvuje skupu na njihov poziv i na njihovu inicijativu da zajednički sagledaju sve ono što bi ih moglo očekivati kroz nekoliko nedjelja ili mjeseci.

“Naš cilj je da ostanemo jedinstveni. U kojoj političkoj formi, to ćemo se dogovoriti ne samo na ovom skupu, nego i na nekoliko narednih skupova”, rekao je Čubrilović.

Član Glavnog odbora DNS-a Radmila Kocić Ćućić rekla je da su se večeras u Banjaluci okupile članice Aktiva žena Gradskog odbora DNS-a Banjaluka koje su se sve vrijeme zalagale za izvorne principe ove stranke.

“Mi smo okupljene oko ideje koja nas čini snažnijim, a to je prvenstveno politička opcija koja građanima nudi na prvom mjestu jedinstvo, a zatim i zaštitu interesa srpskog naroda u BiH i želimo da i dalje pružamo podršku Čubriloviću i svim drugim članovima danas formiranog Nezavisnog demokratskog kluba u Narodnoj skupštini Republike Srpske”, rekla je Ćućićeva.

Ona je istakla da Čubrilović ima podršku 13 članova Predsjedništva Aktiva žena banjalučkog odbora DNS-a, od ukupno njih 17.

“Čubrilović ima našu veliku podršku i to će se nastaviti i u budućnosti. Nama je cilj da ostanemo jedinstveni i da sve ono što smo gradili sve ove godine i što smo temeljili na izvornim principima DNS-a ostane misao vodilja nas koji smo osnivali ovu stranku”, rekla je Ćućićeva.

Prema njenim riječima, ne može neko ko je skoro došao u stranku tek tako nametnuti svoje vrijednosti.

“Naše vrijednosti su prvenstveno naši građani i njihovi interesi i želimo na tim principima da gradimo politički rad u budućnosti”, rekla je Ćućićeva.

Ona je dodala da je predsjednik tog kluba Spomenka Stevanović poštovan i uvažavan član kluba Aktiva žena.

“Ponosni smo na njen rad i na sve ono što smo uradili proteklih godina u DNS-u”, istakla je Ćućićeva.

(Nezavisne)

Januarski računi za struju šokirali građane

Brojni građani žale se da su im računi za potrošenu električnu energiju u januaru izuzetno veliki. Jedan Banjalučanin tvrdi da je nemoguće da je u januaru potrošio 170 maraka, a tvrdi da se ne grije na struju. Drugi sumnjaju da brojilo nije očitano kada je trebalo, a neki vjeruju da se radi o naknadi za

Vrtić u Domu “Rada Vranješević” vrata otvara u junu

Vrtić u Domu za djecu i omladinu bez roditeljskog staranja “Rada Vranješević”, čija adaptacija i rekonstrukcija počinju u martu, trebalo bi da bude otvoren u junu, rekao je Vladimir Kajkut, direktor Doma. Prema njegovim riječima, u toku je postupak raspisivanja tendera za izvođenje radova na adaptaciji vrtića u sklopu Doma, za šta je Vlada RS

Izgradnja četiri HE na Vrbasu čeka Ruse

Izgradnja četiri kaskadne hidroelektrane (HE) na donjem toku rijeke Vrbas kod Laktaša, usaglašena u septembru prošle godine, još nije počela, potvrdili su nam u Ministarstvu energetike i rudarstva RS. Podsjećanja radi, najavljeno je da će ruski partner, firma “Rakurs” iz Peterburga, doći da obavi istraživanja, međutim, iz Ministarstva nam je potvrđeno da još niko nije

BOMBAŠ PRED VRATIMA SLOBODE Centar za socijalni rad: Porodica umanjuje teško duševno stanje Stevanovića

Centar za socijalni rad Banjaluka (CSR) utvrdio je da članovi porodice bombaša Željka Stevanovića, koji je osuđen na prisilno liječenje zbog ubistva Bore Topića, vozača “Autoprevoza”, imaju sklonost ka idealizaciji porodičnih odnosa, te da minimiziraju teško duševno stanje u kojem se nalazi Stevanović, saznaje Srpskainfo. U CSR su ujedno zaključili da, obzirom da nisu u

Pavlović priznao da je prijetio banjalučkoj novinarki

Banjalučanin Mileta Pavlović priznao je da je prije dva dana prijetio novinarki Milkici Milojević, saznaju nezvanično “Nezavisne”. Podsjećamo, banjalučka policija uhapsila je u petak Miletu Pavlovića zbog sumnje da je prijetio Milkici Milojević, novinarki “EuroBlica”. Iz Policijske uprave (PU) Banjaluka saopšteno je, navodeći njegove inicijale, da je on uhapšen zbog sumnje da je izvršio krivično