Politika 25.09.2020.

Aktivista PDP-a ošamario staricu tokom predizbornog skupa u Obilićevu

ČITANJE: 1 minuta

Prva srpska demokratska stranka (Prva SDS) pozvala je danas kandidata za gradonačelnika Banje Luke Draška Stanivukovića da se hitno izvini građanima Banje Luke zbog toga što su njegovi aktivisti fizički napali 65-godišnju ženu tokom sinoćnjeg okupljanja PDP-a u Obilićevu.

Prva SDS poziva Stanivukovića da se hitno i bez odlaganja izjasni o navodima da je prilikom sinoćnjeg okupljanja u Obilićevu, u Ulici Carice Milice na broju 58., došlo do fizičkog napada na 65 – godišnju ženu, te da su kandidat Stanivuković i nosilac liste PDP-a Jelena Trivić, bez obzira na ovaj incident, održali predizborni skup na lokaciji napada kao da se ništa nije ni desilo.

Bez obzira na motive napada, činjenica je da aktivista PDP-a, prema tvrdnjama brojnih svjedoka, uoči početka okupljanja ošamario i oborio na pod nemoćnu staricu zbog toga što je negodovala zbog održavanja skupa ispod njenog stana.

Još strašnije od toga što su Stanivuković i Trivićeva, prema tvrdnjama mnogobrojnih svjedoka, došli na skup neposredno nakon napada i održali skup kao da se ništa nije desilo, te da im, očigledno, nije ni palo na pamet da se izvine nemoćnoj starici zbog postupka aktiviste PDP-a.

Ukoliko je Stanivukoviću zaista stalo da građana, kako to tvrdi, već sinoć je morao da se oglasi i snažno ogradi od sramnog postupka svog aktiviste, ali on je, očigledno, izabrao da „glasno šuti“ o ovom incidentu.

(banjaluka.net)

Oznake: PDP