Region 06.01.2023.

Albanac iz vozila u pokretu pucao na dva dječaka dok su nosili badnjak

ČITANJE: 1 minuta

Dvojica srpskih dječaka ranjeni su danas u Gotovuši kod Štrpca kada je na njih, bez ikakvog povoda, iz vozila u pokretu pucao lokalni Albanac, saopštila je Kancelarija za KiM.

Kako se navodi u saopštenju, rođaci S.S. (11) i M.S. (21) u trenutku napada su išli pored puta i nosili Badnjak kada je napadač na njih otvorio rafalnu paljbu.

Oni su zadobili prostrijelne rane, jedan dječak je pogođen u šaku, a drugi u rame i, kako se navodi, “tek pukom srećom nisu stradali niti su životno ugroženi”.

U toku je transport dece u Kliničko bolnički centar u Gračanici.

Kancelarija za KiM ocijenila je da je riječ o očiglednom pokušaju ubistva nedužne srpske dece koja su zasmetala samo zato što su nosila Badnjak i time jasno pokazala da su Srbi.

Iako je više očevidaca vidjelo registraciju vozila iz kog je pucano, lokalna policija je vozilo pustila.

“Ovakav napad direktna je posledica antisrpske politike Aljbina Kurtija koji svojim ponašanjem i potezima ohrabruje sve one koji žele srpsku krv, čak i na Božić”, ocjenjuje Kancelarija za KiM.

Kancelarija za KiM je zatražila hitnu i odlučnu reakciju međunarodne zajednice i poručila da će Kancelarija za KiM porodicama i povrijeđenima pružiti svu neophodnu pomoć.

E.M.