Sport 25.04.2016.

Albasete osvojio Čelendž kup u košarci u kolicima

ČITANJE: 1 minuta
kki celendz
U španskom finalu, tim iz  Albasetea je pobijedio Bilbao rezultatom 82:63. Treće mjesto osvojila je turska ekipa „Rehab Merkezi“ savladavši sunarodnike iz ekipe „Turk sel“, 68:51. Peto mjesto zauzeo je domaćin – KKI „Vrbas“, šesti je Keln, sedmo mjesto pripalo je ekipi  „Pilat dragons“ iz Švajcarske, dok je osma izraelska Haifa.

Zlatne medalje i pehar šampionima uručio je gradonačelnik Banje Luke i predsjednik Organizacionog odbora turnira, Slobodan Gavranović, dok je pehar i medalje drugoplasiranoj ekipi dodijelila ministar porodice, omladine i sporta Republike Srpske, Jasmina Davidović.

U obraćanju učesnicima turnira, gradonačelnik Gavranović je odao priznanje svim sportistima na fer i sportskoj borbi, te uputio čestitke šampionu – ekipi Albasetea.

– Naš grad je poznat kao grad sporta i mladih, a dvorana Borik pamti velike sportiste koji su donosili evropske i svjetske medalje u Banju Luku. Poštujući našu sportsku tradiciju mi smo, kao Gradska uprava, zdušno podržali organizaciju ovog turnira. Isto tako, već duže vrijeme pomažemo našim momcima iz KKI „Vrbas“ – istakao je Gavranović.

Veoma uspješan organizator ovog turnira bio je Košarkaški klub invalida „Vrbas“, što je potvrdio i tehnički delegat Međunarodne federacije košarke u kolicima, Hans Tuker. Pokrovitelji tunira su bili Kabinet predsjednika Republike Srpske i Grad Banja Luka. Turnir je održan u okviru programa obilježavanja Dana grada.

(Banjaluka.rs.ba)