Magazin 08.03.2019.

Aleksandar Vidaković objavio novi singl “Boccaccio Love”

ČITANJE: 2 minute

Banjalučki muzičar s adresom u Bratislavi Aleksandar Vidaković objavio je novi singl i video-spot za pjesmu “Boccaccio Love”, koju je uradio u saradnji sa češkim i slovačkim umjetnicima Matejom Vavrom i Adamom A. Kurucom.

Vidaković ističe da je pjesma nastala u prostorijama jednog kluba u Bratislavi, a nadahnuće za ovu numeru je rođeno kroz plesne korake.

“Na parketu za ples su se pojavila nova prijateljstva i veze, koji su bili inspiracija za pjesmu o ljubavi i zavisnosti od nje”, istakao je Vidaković.

Tekst za novu numeru napisao je muzičar iz Češke Matej Vavra, koji je u Slovačkoj i svojoj rodnoj Češkoj poznat kao učesnik “X Factor” emisije.

Stihovi ovog umjetnika govore o tome kako smo svi u vječnoj potrazi za osobom koja nas razumije i o tome kako tražimo ljubav i prijatelje na koje možemo da se oslonimo.

Vidaković kaže da pjesma takođe govori o čekanju prilika koje će nas dalje voditi kroz život.

“Kada neko izgubi voljenu osobu, stiže u stanje u kojem ne može disati bez nje, ne može donijeti bilo kakvu odluku i nesrećan je. On bježi od stvarnosti u virtuelni svijet ili svijet zabave, gdje na trenutak može zaboraviti samoću i probleme koje odlazak ljubavi izaziva”, dodaje Vidaković.

Ističe da je kroz prateći video-spot prikazan pokušaj izbjegavanja ovog nesrećnog stanja, a to je simbolizovano kroz “pilulu ljubavi” koja pomaže da se zaustavi tuga za voljenom osobom.

“Spot prikazuje kako se lijek ljubavi širi po cijelom gradu, dovodeći korisnike pilula na mjesto gdje nema negativnih emocija i gdje prevladava ljubav, mjesto gdje se sreću dobri ljudi, odlični umjetnici, ali i ljubavnici. Takvo mjesto nikada neće biti prazno”, priča Vidaković.

On nastupa kao multižanrovski producent i DJ, a njegove kompozicije prepoznala je evropska publika. Nedavni projekat donio je pjesmu koja se držala na top-listama radija preko sedam sedmica. Tokom prethodnih nekoliko godina ovaj umjetnik je sarađivao sa brojnim evropskim muzičkim imenima, a posljednjih nekoliko godina okrenuo se solo stazama, na kojima planira nove i zanimljive projekte.

Na novoj pjesmi “Boccaccio Love” zajedno sa Vidakovićem je radio i muzički producent i kompozitor Adam A. Kuruc, koji kreira muziku u širokom opsegu muzičkih žanrova – od simfonijske do pop muzike. Kao kompozitor sarađivao je sa najprestižnijim svjetskim orkestrima, a kao producent sa mnogim velikim zvijezdama slovačke muzičke scene.

Za ekranizaciju pjesme “Boccaccio Love” bio je zadužen umjetnik Martin Miko.

(Nezavisne)