Region 26.10.2022.

Aleksandar Vučić oštro o Zorani Mihajlović: “Molila Boga da bude ministarka”

ČITANJE: 4 minute

Ako vam je posle 10 godina bilo potrebno nekoliko sati da kažete sve najgore o kolegama, a pre toga ste Boga molili da budete minastar, pa niste, a onda ste se setili da to kažete, onda mnogo više govorite o sebi. Kad se nekad prvi put suoče s tim i ne dobiju fotelju, treba im tri minuta da pokažu šta misle o svemu. To se neće desiti ni sa Stefanovićem, Nedimovićem, Lončarom, ni sa kim drugim – kazao je Aleksandar Vučić, predsednik Srbije i SNS komentarišući poslednji nastup bivše ministarke Zorane Mihajlović.

On je na pitanje da li je Mihajlovićeva izbačena iz vlade zbog toga što je rekla da se u Srebrenici “dogodio genocid”, odgovorio da mu je teško da govori o tome „kad sebi neko daje nešto za pravo, a nekom ne“.

– Da smo hteli da izbacujemo nekoga izbacili bismo ga ranije. Mi to ne radimo, za razliku od nekih drugih. Mi se ne obračunavamo onako kako neko misli da je potrebno. Svako o sebi dovoljno govori. Ako vam je posle 10 godina bilo potrebno nekoliko sati da kažete sve najgore o kolegama, a pre toga ste boga molili da budete ministar, pa niste, a onda ste se setili da kažete to, onda mnogo više govorite o sebi – kazao je Vučić.

Prema njegovim rečima, u SNS svako govori šta hoće i niko nije izbačen.

– Mi imamo našu stranku u našoj stranci govori svako ono šta želi. I nikada nikoga zbog toga nismo izbacili. Niti ćemo. Mi uvek govoriom o promenama, o nekim novim mladim ljudima. Šta ustvari hoćete? Da svi budu venčani za fotelju po 20 godina? Pa dajte recite nam onda da je to tako – dodao je on.

Upitan da prokomentariše reči Mihajlovićeve da više neće da gleda kako se neko bogati i da je neće boleti glava, odgovara da ne zna u koga je gledala i da li možda u sebe.

– Ja sam o tome javno govorio. Ne znam da li je sebe gledala ili u koga već. Takvih ima i na lokalu i u centrali i na mnogo mesta. Bilo bi interesantno da ako je neko činio kriminal što ga niste prijavili. Zato menjam ministre i direktore preduzeća. Zato sam rekao naša stranke ne sme da bude G 17 i DS. I zato promone. Vidite, kad se nekad prvi put suoče sa tim i ne dobiju fotelju, treba im tri minuta da pokažu šta misle o svemu. To se neće desiti ni sa Stefanovićem, Nedimovićem, Lončarom ni sa kim drugim – kazao je Vučić.

On je dodao da će svako od njih da odgovara koji su nešto na protivzakonit način uradilii.

– To je nešto najvažnije da ne bude tih koji su se obogatili, i njihovi supružnici i članovi porodice koji su bogati kao ober knezovi – naveo je Vučić.

Komentarišući post Mihajlović na Instagramu, Vučić kaže da se pita koliko je stabala posečeno i struje potrošeno da se u medijima objasnilo da smo „mi krivi“.

O kritikama opozicije na račun nove vlade odgovara daoni napadati šta god da bude.

– Oni će to da napadaju, šta god da uradite, biće isto, niko neće da se pita kakav je rezultat. Ako ima neko da kaže nešto protiv mene, nije važno ko je, ako kaže Ana Brnabić, Vulin, Željko Mitrović, biće im najbolji na svetu. Postala im je opsesivna noćna mora da nešto urade protiv mene. To je dokaz apsolutne nemoći. Ne mogu da shvate kako su potrošili toliko energije, para i ljudi da govore najgore o meni, a ništa nisu uspeli – rekao je Vučić.

Na pitanje o isteku roka krajem meseca za preregistraciju vozla na KiM sa srpskim tablicama, kaže da će međunarodna zajendica da kaže da je protiv a da će ustvari podržati Kosovo.

– Oni će svi iz međunarodne zajednice da su protiv toga, a podržaće ih. Pre svega zemlje Kvinte, to je to. Teško vreme predstoji za naš narod, to bi bilo sumanuto da sada predviđam bilo šta, bićemo uz svoju državu i uz Srbe na KiM koji su pokazali da neće da slušaju Kurtija, već sebe i svoju savest – kazao je on, prenosi Danas.

(SB)