Politika 23.07.2020.

VUČIĆ U BANJALUCI: Pomoći ćemo kad god zatražite (FOTO)

ČITANJE: 1 minuta

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić sa delegacijom Srbije stigao je u Banjaluku. Vučić je prvi put u posjeti Banjaluci kao predsjednik Srbije.

Vučića su dočekali član Predsjedništva BiH Milorad Dodik i predsjednica Republike Srpske Željka Cvijanović.

Cvijanovićeva, Dodik i Vučić posjetili su Univerzitetski klinički centra Republike Srpske /UKC/ u Banjaluci, gdje su obišli 15 sanitetskih vozila, koje je zdravstvu Srpske donirala Srbija, a čija je vrijednost 1.466.000 KM.

Delegacije Srbije i Republike Srpske dočekao je ministar zdravlja i socijalne zaštite Srpske Alen Šeranić i generalni direktor UKC Republike Srpske Vlado Đajić.

Vučić je u obilasku Univerzitetskog kliničkog centra pozdravio zdravstvene radnike i rekao im da se obrate za pomoć kad god je to potrebno.

Posjeti visokoj delegacije Srbije UKC-u, prisustvuje predsjednik Narodne skupštine Nedeljko Čubrilović i ministar unutrašnjih poslova Dragna Lukač.

U delegaciji Srbije su ministar odbrane Srbije Aleksandar Vulin, ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović i ministar zdravlja Zlatibor Lončar.

Vučić je zajedno sa Đajićem obišao vozila i pozdravio zdravstvene radnike koji su ga dočekali, a potom su intonirane himne Srpske i Srbije – “Moja Republika” i “Bože pravde”.

(Srna)