Magazin 11.11.2017.

“Aleksandrov” ove nedjelje u Banjaluci

ČITANJE: 1 minuta

Nakon gostovanja u Beogradu i Novom Sadu, čuveni ansambl Crvene armije “Aleksandrov” stiže u Banjaluku, gdje će ove nedjelje održati koncert u sportskoj dvorani “Borik” u Banjaluci.

“Članovi ‘Aleksandrova’ u Banjaluku će stići na dan koncerta, 12. novembra, a nakon nastupa će provesti noć u gradu na Vrbasu s obzirom na to da su izrazili želju da prošetaju Banjalukom i da se i na taj način susretnu s građanima”, saopšteno je iz menadžmenta ansambla.

Akademski ansambl pjesama i igara ruske armije “Aleksandrov” smatra se simbolom i ponosom ruske kulture. Ima tradiciju dugu čak 87 godina.

“Bogata istorija ovog ansambla tijesno je isprepletena s istorijom Sovjetskog Saveza i savremene Rusije. Broji više od 200 ljudi, uključujući 150 profesionalnih umjetnika: soliste, muški hor, orkestar, plesačke grupe”, naveli su iz menadžmenta.

Nažalost, u nesreći koja se dogodila 25. decembra prošle godine, kada se avion Tu-154 srušio u Crno more, poginula su 64 člana hora. Ministarstvo odbrane Ruske Federacije obnovilo je ansambl u najkraćem roku i prvi nastup su imali već u februaru u Moskvi. Ovo je prvi put da se nakon tragedije ansambl nalazi u regionu.

Njihov repertoar obuhvata više od 2.000 pjesama. To su narodne, rodoljubive i vojničke pjesme i igre, a izvode i duhovnu muziku i klasike ruskih i svjetskih kompozitora.

Podršku nastupu dao je i grad Banjaluka, a ulaznice se mogu nabaviti na štandu kod Robne kuće “Boska”.

(Nezavisne)