Vijesti 06.02.2023.

ALKOHOLISAN DIVLJAO, PA PRIVEDEN Tuča u banjalučkom lokalu, policajac udaren u međunožje

ČITANJE: 2 minute

Nakon prijave da je u jednom banjalučkom lokalu došlo do tuče više lica, policijski službenici Policijske uprave Banjaluka izašli su na teren, a nakon toga jedan od učesnika u vidno alkoholisanom stanju nasrnuo je na policajce i jednom od njih zadao više udaraca, saznaje portal Banjaluka.net.

Do tuče je došlo u subotu nešto prije ponoći, a o svemu je obavješten dežurni tužilac. Kako su ispričali očevici i kako je nezvanično potvrđeno portalu Banjaluka.net prvo je u došlo do tuče više lica, nakon čega je čuvar pozvao policiju. Prilikom dolaska policijskih službenika, jedan od učesnika nalazio se ispred ugostiteljskog objekta i pokušao je da se vrati. Sve počinje onog trenutka kad on odbija da posluša naredbu da prestane sa narušavanjem javnog reda i mira.

– U vidno alkoholisanom stanju počeo je da galami i pokušavao je da se vrati u kafanu. Nakon upozorenja policijaca, on počeo da galami na njih uz psovke. Policajci su pokušali da ga privedu, a u tom trenutku je on uhvatio policajca za jaknu i poderao ju je. Policajac je odreagovao i pokušao da savlada mladića, ali se on istrgao, te uhvatio policajca za kravatu i dva puta ga udario u međunožje – rekao je izvor portala Banjaluka.net.

Kako bi ga smirili, pričaju očevici dalje, policajci su morali koristiti pendreke nakon čega su ga uspjeli staviti pod kontrolu i uz stavljanje lisica on je priveden oko 23 časa u prostorije policijske stanice.

Privedeni je odbio alkotestiranje, a protiv njega je podnijet izvještaj dežurnom tužiocu. I policajcu i privedenom ukazana je ljekarska pomoć.

(A. Stojanović)

Oznake: Banjaluka, policija, tuca