Sport 26.02.2016.

Alonso: Mercedes jači nego ikad!

ČITANJE: 1 minuta
alonso
Vozači Mercedesa aktuelni svetski šampion Luis Hamilton i Niko Rozberg su tokom testiranja u Barseloni uoči početka šampionata izvezli najviše krugova. Rozberg je prešao 801 kilometar, odnosno 172 kruga, a Hamilton je prešao 726 kilometara, odnosno 156 krugova.

Mercedes je u poslednje dve godine ubedljivo osvojio titule u konkurenciji konstruktora, a Hamilton se sa klupskim kolegom oba puta borio za šampionsku titulu i oba puta je bio uspešniji.

– Dominacija Mercedesa još nije završena. Oni su veoma, veoma jaki, njihovi dani testiranja su veoma interesantni. Prva dva dana testiranja, sa tolikim brojem krugova, to znači da su uradili veoma pametne stvari. Kada dodate potencijal, vidite da je Mercedes jači nego ikada, jači nego što je bio u poslednje dve godine- rekao je Alonso,

Alonso je vozio 119 krugova.

Najbrži u Barseloni bio je Sebastijan Fetel iz Ferarija rezultatom 1:22,810 sekundi, a četvorostruki svetski prvak vozio je 126 kruga. Drugi je Danijel Rikardo iz Red Bula sa 0,715 sekundi zaostatka i 112 krugova, a treći vozač Fors Indije Serhio Peres sa 0,840 sekundi zaostatka i 101 krugom.

Rozberg je imao četvrto vreme sa 2,882 sekunde zaostatka.

– Trenutno smo prilično uspešni, ali rezultati koje ostvarujemo ne prikazuju realnu situaciju- rekao je Rozberg.

Takmičenje u šampionatu Formule 1 počeće 20. marta trkom za Veliku nagradu Australije u Melburnu.

(BN)