Vijesti 05.01.2022.

ALTERNATIVNA TELEVIZIJA: Sankcije SAD napad na medijske slobode, ali i priznanje za rad

ČITANJE: 1 minuta

Menadžment i uređivački kolegijum ATV-a oštro osuđuju sankcije Ministarstva finansija SAD i ocjenjuju ih kao napad na medijske slobode, slobodu izvještavanja i demokratiju – u kojoj se podrazumijeva da mediji izvještavaju slobodno, nepristrasno i objektivno. Baš onu demokratiju koju, navodno, čuvaju od izvještavanja ATV-a.

– Sankcije gledamo kao priznanje za naš dosadašnji rad, učinkovitost, ali i kao obavezu da moramo pokazati da se istina ne može cenzurisati.

Besmislene navode o povezanosti sa srpskim članom Predsjedništva BiH Miloradom Dodikom oštro i odlučno odbacujemo. Iznenađeni smo ovakvom odlukom i smatramo izričito neozbiljnim za jednu veliku državu da insinuacije pojedinaca o povezanosti naše medijske kuće i političara uzmu kao kredibilan izvor.

Jedina istina je – svaki medij odgovara jedino i isključivo gledaocima i čitaocima, uz poštovanje svih novinarskih i drugih načela. ATV će nastaviti kao i do sada, najbolje što umije i zna, kao i svih 25 godina do sada – zaključuju u ATV-u.

(SB)

Oznake: ATV