Politika 14.04.2022.

AMBASADA RUSIJE: Osim Šmita, svi visoki predstavnici imali su odobrenje SB UN

ČITANJE: 1 minuta

Ambasada Ruske Federacije u BiH reagovala je na nove izjave Kristijana Šmita. U svom saopštenju kažu da uglavnom izbjegavaju da komentarišu izjave običnih građana, ali da je, kako ističu, ponekad teško ignorisati izjave državljanina Njemačke Kristijana Šmita.

“Evo šta on kaže. ‘Imenovan sam na isti način kao i moji prethodnici’. Da li je gospodin Šmit ozbiljan? Svi njegovi prethodnici, uključujući i takozvani presedan Kristijana Švarc Šilinga, su dobili odobrenje Savjeta bezbjednosti UN. Osim Kristijana Šmita. Svi njegovi prethodnici imenovani su za visokog predstavnika konsenzusom članova Upravnog odbora. Osim Kristijana Šmita”, navode u saopštenju.

Istovremeno, kažu, smatrati da je pristup Rusije neopravdan znači, po njihovom mišljenju, biti pod opojnim uticajem atmosfere u BiH.

“Јoš jedna stvar. Obratili smo pažnju na fudbalsku terminologiju u vokabularu Šmita. Ali uostalom, svi razumiju da za suđenje u Premijer ligi, što po nivou složenosti BiH, treba imati FIFA sertifikat. Što na političkom jeziku znači – imati saglasnost Savjeta bezbjednosti UN. Bez toga možete zviždati i pokazivati kartone samo u 10. Bundesligi”, ističu u saopštenju.

(SB)

Oznake: ambasada Rusije