Politika 25.01.2023.

Ambasada SAD-a o novim državnim ministrima: Imaju priliku promijeniti budućnost BiH

ČITANJE: 1 minuta

Ambasada Sjedinjenih Američkih Država u BiH pozdravila je novoizglasano Vijeće ministara uz poruku da će novi državni ministri imati njihovu podršku sve dok budu radili u skladu sa euroatlantskim integracijama.

Danas je na sjednici Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine izglasano novo Vijeće ministara, čime su potvrđeni su svi predloženi ministri i zamjenici ministara.Novi ministri su položili zakletvu, a među prvima su čestitke stigle od Američke ambasade u Sarajevu.

“Čestitamo na formiranju novog Vijeća ministara! BiH trebaju stabilne i funkcionalne vlade usmjerene na rješavanje izazova s ​​kojima se suočavaju ljudi ove zemlje. A ni jedno ni drugo nije postojalo u posljednje četiri godine”, poruka je Američke ambasade.

“Ovo Vijeće ministara ima priliku promijeniti putanju BiH praveći kompromise i stvarajući konsenzus neophodan za izgradnju bolje budućnosti za sve građane BiH”, poručuju te dodaju kako su SAD su spremne podržati Vijeće ministara sve dok se budu borili da institucije vrate na “svoj posao”, vrate osnovnu funkcionalnost, povećavaju odgovornost u vladi i usvajaju reforme potrebne za euroatlantske integracije BiH”, poručili su.

Podsjećamo, Podsjećamo, prostom većinom u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine BiH danas je uzglasano vijeće ministara, a ministre su dogovorili državni koalicioni partneri SNSD – HDZ – stranke proširene Trojke.

Oznake: ambasada SAD