Politika 17.02.2021.

AMBASADA SAD: Neka lideri u BiH prestanu čekati da međunarodna zajednica rješava probleme umjesto njih

ČITANJE: 1 minuta

Ambasada Sjedinjenih Američkih Država u BiH na zvaničnom Twitter nalogu još jednom je čestitala svim građanima Mostara na izboru novog gradonačelnika, te poslala poruka bh. liderima da trebaju početi raditi na boljitku svih građana BiH.

Naglasili su kako domaći lideri konačno trebaju početi rješavati nagomilane probleme bez čekanja da međunarodna zajednica završi posao umjesto njih, prenosi Klix.

“Put BiH prema Evropskoj uniji tokom 2021. godine je jasan i ostvariv ukoliko bh. lideri konačnu prestanu čekati da međunarodna zajednica riješi probleme umjesto njih”, stoji na Twitter nalogu Ambasade SAD.

Iz Ambasade su također još jednom napomenuli prioritete koje bh. političari u narednom periodu moraju rješavati.
“Domaći lideri moraju početi s radom na usvajanju međunarodnih preporuka za unapređenje izbornog sistema, pokretanjem ustavnih reformi kojima bi se implementirale presude Evropskog suda za ljudska prava i Ustavnog suda BiH, na provođenju reformi koje bi dovele do smanjenja korupcije i jačanja integriteta sudstva, kao i na ekonomskim reformama koje će proizvesti nove ekonomske prilike za sve građane”, rekli su na zvaničnom nalogu iz Ambasade SAD u BiH.

(SB)

Oznake: ambasada SAD