Politika 23.03.2023.

AMBASADA SAD O ODLUCI VLADE SRPSKE: Prekid saradnje s nama još jedan korak niz opasni put

ČITANJE: 1 minuta

Vlada Republike Srpske danas je u nastavku 13. sjednice usvojila Informaciju o prekidu saradnje s američkim i britanskim diplomatama u BiH zbog, kako se navodi, antidejtonskog djelovanja.

Prekid saradnje ranije je najavio predsjednik Srpske Milorad Dodik.

Nakon današnje odluke, oglasili su se iz Ambasade SAD u BiH.

– Današnja najava predsjednika Milorada Dodika da će Vlada Republike Srpske prekinuti kontakte sa zvaničnim predstavnicima Sjedinjenih Američkih Država i Ujedinjenog Kraljevstva još je jedan korak niz opasni put koji je odabrao – put izolacije i autoritarne vladavine.

To je put koji ne koristi stanovnicima Republike Srpske, koje Dodik tvrdi da štiti.

Sjedinjene Američke Države imaju dugogodišnje radne odnose sa institucijama Republike Srpske, a mi ćemo nastaviti da pružamo pomoć građanima Republike Srpske kao što smo to činili svih ovih godina.

Nećemo pomoći režimu koji koristi autoritarnu taktiku protiv vlastitog naroda ili koji koristi dobronamjernu stranu pomoć da podrži neustavne ili antidejtonske aktivnosti.

Dodikovo sve veće odbacivanje dugogodišnjih partnera Bosne i Hercegovine i prihvatanje autoritarnih lidera nanosi štetu Republici Srpskoj. Dodikovi očajnički potezi stavljaju pod hipoteku budućnost građana RS kako bi podržao svoj režim i korumpirane interese – naveli su iz Ambasade SAD, prenosi Avaz.

Oznake: ambasada SAD