Vijesti 14.06.2024.

AMBASADA SRBIJE U BIH: Najoštrija osuda vandalskog čina

ČITANJE: 1 minuta

Ambasada Republike Srbije u Bosni i Hercegovini najstrože osuđuje današnji vandalski čin ispisivanja neprimerenog grafita na zgradi pored naše ambasade u Sarajevu, saopšteno je iz ove institucije.

– Pozivamo nadležne organe BiH da, u najkraćem roku, preduzmu mere iz svojih nadležnosti, kako bi se počinioci ovog dela što pre identifikovali i priveli pravdi.

Takođe, Ambasada Republike Srbije u BiH poziva predstavnike institucija u BiH da se javno ograde od ovakvih etnički i nacionalno motivisanih dela.

Međusobno uvažavanje sva tri konstitutivna naroda koja žive u BiH, ali i država u regionu, osnovni je preduslov mira i stabilnosti.

Uzimajući u obzir da su na meti vandala danas u Sarajevu i ambasade Slovačke i Mađarske, želimo da verujemo da je ovakvo raspirivanje mržnje samo izolovani slučaj, izveden od strane pojedinaca.

Srbija će nastaviti da bude konstruktivan partner državama u okruženju i uvek će se zalagati za bolju budućnost svih građana, bez obzira na nacionalnu, etničku i versku pripadnost – zaključuju u Ambasadi Srbije.

Oznake: ambasada Srbije