Vijesti 23.11.2016.

Ambulanta u Donjim Kolima pod krovom

ČITANJE: 1 minuta

Grubi građevinski radovi i pokrivanje zajedničkog objekta ambulante i mjesne zajednice u Donjim Kolima su pri kraju.

Potvrdili su to u Odjeljenju za komunalne, stambene i poslove saobraćaja i dodali da su do sada završeni grubi građevinski radovi.

– Zadovoljni smo dinamikom radova i sve se odvija po planu. Očekujemo da objekat u kojem će biti ambulanta i kancelarija mjesne zajednice bude gotov u predviđenom roku, u aprilu iduće godine. Ugrađena je vanjska bravarija, razvedena elektro, vodovodna, kanalizaciona i grijna instalacija. Isto tako omalterisani su zidovi na cijelom objektu, urađena je podna glazura u prizemlju, izgrađena septička jama, urađen priključak za vodu na seoski vodovod te nasut plato oko objekta – rekli su u pomenutom odjeljenju.

Nisu mogli precizirati kada bi ambulanta mogla da primi prve pacijente.

– Po završetku radova slijedi opremanje objekta i nakon toga će biti pušten u rad – kazali u ovom odjeljenju.

Kamen temeljac za izgradnju ovog objekta položen je u avgustu. Ukupna vrijednost projekta je 365.000 KM, a radove finansiraju Ministarstvo zdravlja i socijalne zaštite RS i grad. U ovoj ambulanti trebalo bi da bude registrovano više od 2.000 mještana. U protekloj deceniji izgrađeno je deset novih objekata ambulanti sa 27 novih ordinacija, a sanirano 55 postojećih.

(Glas Srpske)