Sport 26.11.2022.

FIFA pokrenula postupak protiv FS Srbije zbog isticanja zastave u svlačionici (FOTO)

ČITANJE: 2 minute

Međunarodna fudbalska federacija /FIFA/ pokrenula je postupak protiv Fudbalskog saveza Srbije zbog isticanja zastave na kojoj je Kosovo prikazano kao dio Srbije u svlačionici u vrijeme odigravanja utakmice protiv Brazila na Svjetskom prvenstvu u Kataru.

“Disciplinska komisija FIFA otvorila je postupak protiv Fudbalskog saveza Srbije zbog istaknute zastave u njihovoj svlačionici povodom utakmice Brazila protiv Srbije”, navodi se u saopštenju ove komisije. Dodaje da je postupak otvoren na osnovu člana 11 Disciplinskog kodeksa FIFA i člana 4 Pravilnika za Svjetsko prvenstvo u fudbalu 2022.

Slika zastave sa porukom “Ne predajemo se” na srpskom jeziku postala je viralna na društvenim mrežama kada ju je podijelila Hajrula Čeku, ministar kulture, omladine i sporta samoproglašenog Kosova.

Iz Fudbalskog saveza Srbije za sada nisu davali komentar.

U toku konferencija za medije pred meč drugog kola grupe G između Srbije i Kameruna, desila se neprijatna scena.

Pred velikim brojem medija, uglavnom srpskih, pojavio se i jedan Amerikanac i postavio provokativno pitanje. U pitanju je novinar iz uticajne agencije AP, upitavši zašto je u svlačionici fudbalera Srbije bila zastava “Nema predaje” kao podrška Kosmetu i da prokomentarišu izjavu kosovskog ministra koji je pričao da je ksenofobično što se takva zastava našla u svlačionici, prenosi Srpskainfo.

Fudbaleri Marko Grujić i Nemanja Maksimović bili su u čudu, ali je umjesto njih odgovorio portparol Fudbalskog saveza Srbije Milan Vuković.

Bez odgovora na pitanje o zastavi Kosovo je Srbija u svlačionici. Tema je samo Kamerun – poručio je Vuković.

Ovo je zastava koja je bila u svlačionici Srbije i zbog koje su mnogi pokušali da “prijave” Srbiju.

Oznake: SP Katar 2022