Politika 22.10.2023.

“Amerika neće stati s pritiscima, ali to samo jača odlučnost Srba da se brane”

ČITANJE: 2 minute

Čini se da su Amerikanci pretpostavljali da će direktni atak na djecu predsjednika Republike Srpske unijeti nemir, ali očito ne računaju na mentalitet Srba da podržavaju žrtve nepravde, baš kao u slučaju porodice Dodik, poručila je srpski delegat u Domu naroda Parlamentarne skupštine BiH Snježana Novaković Bursać.

Govoreći o američkim sankcijama Dodikovoj djeci, Bursaćeva je rekla da je bilo očekivano da Amerika neće stati sa pritiscima, ali da to samo jača odlučnost srpskog naroda da se brani i odbrani.

“Bilo je očekivano da SAD neće stati sa pritiscima i da će udarce slati sa svih strana kako bi stvorili pukotinu u redovima onih koji brane Republiku Srpsku, njene nadležnosti i ustavnu poziciju, prvenstvo red oko Milorada Dodika jer ga očito smatraju ključnom preprekom ostvarivanja sopstvenih ciljeva u ovoj zemlji”, izjavila je Bursaćeva za Srnu, prenosi RTRS.

Prema njenim riječima, čini se da su pretpostavljali da će potez direktnog ataka na djecu unijeti nemir i kolebljivost, ali očito da ne računaju na mentalitet srpskog naroda koji se upravo okuplja i daje snažnu podršku onima koje doživljavaju kao žrtve nepravde, baš kao u aktuelnom slučaju porodice Dodik.

“Međutim, želim da skrenem pažnju na obrazloženje odluke, prepuno izlizanih konstrukcija i laži o izbornim procesu kojim se služi kako dio opozicije u Republici Srpskoj, tako i ‘političko Sarajevo’, što potvrđuje njihovu snažnu povezanost i isti izvor ovakvih kvaziinformacija – Ambasadu SAD u Sarajevu, što je već svima u Republici Srpskoj jasno kao dan”, istakla je Bursaćeva.

Ona je poručila da su njihove namjere više nego jasne, ali da ovakvi potezi definitivno jačaju odlučnost srpskog naroda da se brani i odbrani.

SAD su u petak, 20. oktobra, uvele sankcije sinu i kćerki predsjednika Republike Srpske, Igoru i Gorici Dodik, saopštilo je američko Ministarstvo finansija. U saopštenju je navedeno da su uvedene sankcije i kompanijama koje su povezane sa djecom predsjednika Srpske.