Vijesti 21.02.2016.

Amerika nije znala da su srpski državljani bili u kampu u Libiji

ČITANJE: 1 minuta
vucic
Predsjednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić rekao je da je Srbija dobila uvjeravanja da američka strana nikako nije mogla da zna da se dvoje državljana Srbije nalaze na prostoru koji je bio bombardovan u gradu Sabrata u Libiji.

– Mi smo višše puta uz pomoć CIA i njihove saradnje sa FBI otkrivali lokacije gde su se u Libiji nalazili našši ljudi. Međutim, izgleda da su oni u poslednjem trenutku promenili mesto gde su ih držžali. Nekoliko kilometara je u pitanju i to je ono u ššta nas uveravaju američki zvaničnici- rekao je Vučić u Londonu.

Vučić je za RTS izjavio da je dobro da se sazna sve što se sazna, ali da mu je tešško da učestvuje “u raznim sumanutim teorijama, bolesnim teorijama zavjere”.

Služžbenici Ambasade Srbije u Libiji Slađana Stanković i Jovica Stepić poginuli su u američkom bombardovanju uporiššta “Islamske držžave” u gradu Sabrata u Libiji. Stanković i Stepić oteti su u libijskom gradu Sabrata u novembru 2015. godine, iz kolone vozila u kojoj je bio ambasador Srbije Oliver Potežžica.

(Agencije)