Sport 30.03.2023.

Amerikanci ukinuli vanredno stanje, Đoković bi mogao igrati na US openu

ČITANJE: 1 minuta

Novak Đoković je primio sjajnu vijest iz Amerike, pa će dobiti priliku da igra na posljednjem Grend slem turniru US openu. Naime, američki Senat izglasao je ukidanje nacionalne deklaracije o vanrednom stanju izazvanom pandemijom virusa korona, koju je uveo bivši predsjednik Donald Tramp početkom 2020. godine.

Gornji dom Sjedinjenih Država je sa 68 glasova za i 23 protiv donio odluku o okončanju vanrednog stanja. Prošlog mjeseca, Predstavnički dom je takođe glasao sa 229 prema 192 za ukidanje deklaracije. Očekuje se da će aktuelni predsjednik Džo Bajden ovu odluku odobriti i staviti potpis.

Vanredno stanje je svakako trebalo da bude ukinuto u maju, tako da će i nevakcinisani stranci moći bez problema da ulaze u Ameriku. Sve ovo znači i da će Novak Đoković moći da nastupi na ljetnoj američkog turneji, mastersima i US openu, koji je na programu od 28. avgusta do 10. septembra.

Đoković je tri puta pobjeđivao na US openu (2011, 2015, 2018), čak devet puta u finalima, poslednji put je učestvovao 2021. godine kada je u borbi za krunu izgubio 3:0 od Danila Medvedeva.