Vijesti 23.03.2016.

Amerikanci upozoreni na mogućnost novih napada

ČITANJE: 1 minuta
department
Američka administracija objavila je upozorenje za svoje građane koji planiraju da putuju u Evropu navodeći da terorističke grupe planiraju napade širom Starog kontinenta.

U upozorenju američki Stejt department navodi da Amerikanci moraju biti oprezni na javnim mjestima ili kada koriste sredstva masovnog prevoza.

“Stejt department upozorava američke građane na potencijalne rizike od putovanja širom Evrope nakon nekoliko terorističkih napada, uključujući i jučerašnji u Briselu za koji je odgovornost preuzela `Islamska država`”, ističe se u upozorenju.

Stejt department navodi da “terorističke grupacije i dalje planiraju napade širom Evrope i da će im mete biti sportski događaji, turističke destinacije, restorani i prevoz”.

“Evropske vlade nastavljaju da rade na obezbjeđenju od terorističkih napada i vrše pretrese kako bi spriječile eventualne udare. Blisko sarađujemo sa saveznicima i nastavićemo da razmjenjujemo informacije sa evropskim partnerima, čime ćemo pomoći u identifikaciji i borbi protiv terorističkih prijetnji”, dodaje se u upozorenju Stejt departmenta.

(Agencije)