Sport 25.07.2021.

Amerikanci zvanično priznali: Đoković je najveći

ČITANJE: 2 minute

Novak Đoković je na terenu u Tokiju doneo ono što se od njega očekivalo, vrhunski tenis i laku pobedu na startu turnira. Ali tenis je za sada u drugom planu, jer je pojava najboljeg na svetu izazvala pravu lavinu u Olimpijskom selu!

Novak se slikao sa preko 5.000 ljudi, a čak je i posle pobede nad Ugom Delijenom njegov rival oduševljeno prišao Đokoviću i zatražio mu poklon! Sada ni zapadni mediji ne mogu da zatvore oči pred Novakovom popularšnošću, pa “USA Tudej” piše da je Novak “najpopularniji čovek u olimpijskom selu”!

“Jednog momenta radi vežbe sa gimnastičarkama iz Belgije, potom priča sa brailskim odbojkašicama, jede sa meksičkim dizačem tegova i daje savete turskim olimpijcima”, počinje svoju analizu “USA Tudej”.

Oni navode da je kada se gledaju postovi sportista iz olimpijskog sela na društvenim mrežama ubedljivo najviše je slika sa Novakom. A kako oni sami priznaju, Novaku nije teško da se slika sa bilo kim!

Novak je i ranije govorio o tome da u olimpijskom selu oseća sjajnu energiju i da mu je drago što može da bude među najboljim sportistima sveta.

“Ovo nije mnogo drugačije od iskustva bilo kog sportiste na Olimpijskim igrama, ali naravno, Đoković nije bilo ko. Osvojio je 20 grend slem titula, izjednačio se sa Rafaelom Nadalom i Rodžerom Federerom. Na terenu je osvojio 150 miliona dolara i verovatno će biti najveći teniser u istoriji. A sigurno je najpoznatija osoba u celom olimpijskom selu”, navodi se u tekstu.

A morali su Amerikanci da priznaju i da nije sve moralo biti tako. Mogao je Novak da se izoluje, ali nije hteo!

“U takvim uslovima bilo bi lakše za Đokovića da provodi vreme zaključan u skupom hotelu gde bi imao privatnost. Na kraju glavni razlog što je tu je da doda zlato svojim titulama osvojenim ove godine i postane prvi čovek koji je uzeo takozvani “zlatni slem””, dalje se navodi u tekstu.

Novak je najveća zvezda u olimpijskom selu – ali se to ne vidi! Svi ga vole, a kako i ne bi kada je potpuno na zemlji i za svakoga ima vremena.

“Kada vidite gomile slika i videa koji su se na instagramu i tviteru pojavile prethodnih dana, sve izgleda drugačije. Đoković je verovatno najpristupačniji superstar na Igrama”, dodaju američki novinari.

Posle ovih Igara biće i zvanično – niko ne može da odoli Novakovom šarmu, pa ni najveći kritičari, prenosi Mondo.

(A.M.)

Oznake: Novak Đoković