Politika 03.06.2022.

AMIDŽIĆ: Banjaluka postaje grad rješenja i projekata, ali samo u virtuelnom svijetu

ČITANJE: 2 minute

Odbornik SNSD-a u banjalučkoj Skupštini grada Srđan Amidžić izjavio je da Banjaluka polako postaje grad idejnih rješenja i realizovanih projekata, ali samo na društvenim mrežama, u virtuelnom svijetu.

On je danas u banjalučkom naselju Debeljaci rekao da rekonstrukcija Ulice Tešana Podrugovića, koja predstavlja glavnu saobraćajnicu u ovom naselju, nije izvršena u potpunosti, kao što to tvrde iz Gradske uprave.

Amidžić ističe da je i u drugim mjesnim zajednicama situacija ista – projekti se otpočnu i onda jednostavno stanu.

On je na konferenciji za novinare rekao da su odbornici završili sve ono što je bilo do Skupštine grada.

“Naša obaveza je bila da usvojimo budžet u kojem su predviđena sredstva za rekonstrukciju ove saobraćajnice, ali jednostavno loše planiranje i sprovođenje od gradske uprave dovelo je do toga da imamo ovakvu situaciju na terenu”, naveo je Amidžić.

On kaže da je, koliko je upoznat, riječ o loše urađenom projektu, te istakao da nisu riješeni ni imovinsko-pravni odnosi.

Amidžić je podsjetio da je budžetu grada usvojeno gotovo 1.400.000 KM za rješavanje imovinsko-pravnih odnosa, između ostalog, za rješavanje imovinsko-pravnih odnosa na glavnoj saobraćajnice koja prelazi preko pružnog prelaza u Debeljacima.

“Ista situacija će biti i sa mostom u Česmi, tu su odvojena sredstva, kao odbornici svi smo dali tome podršku, izglasali 800.000 KM za rješavanje imovinsko-pravnih odnosa, ali ti projekti jednostavno stoje”, kaže Amidžić.

On je rekao da je voditi grad težak i odgovoran posao i da je svaka mjesna zajednica svjedok da se to ne može raditi ovako kako čini sadašnja gradska vlast.

“Ući u izgradnju samo da bi imali objavu ili vijest, a da niste riješili imovinsko-pravne odnose i niste pripremili sve što treba, da se završi jedna saobraćajnica je najblaže rečeno neozbiljno od aktuelne gradske vlasti i oni su sad samo zagorčali život ovim ovdje ljudima”, naglasio je Amidžić.

Mještanin naselja Debeljaka Boris Zorić rekao je da se sa rekonstrukcijom centralne saobraćajnice u ovom naselju krenulo prije mjesec i po i da je rok za završetak 1. avgust, ali da su svi radovi obustavljeni, te da Gradska uprava nije navela razlog, niti dala ikakav odgovor.

“Mi smo ogorčeni na rad Gradske uprave, niti smo zadovoljni njihovom dinamikom rada, niti komunikacijom sa građanima”, kaže Zorić.

On je rekao da su iz Gradske uprave u nekoliko navrata dolazili u naselje radi usaglašavanja o uslovima rada na rekonstrukciji saobraćjnice, ali da nije pronađeno zajedničko rješenje sa mještanima, jer su iz Gradske uporave davali neadekvatne uslove.

“Građani su frustrirani što se tiče svih radova i dejstava Gradske uprave. Nismo uopšte, u nijednom segmentu, zadovoljni radom Gradske uprave“, zaključio je Zorić.

(Srna/SB)