AMIDŽIĆ: Očuvati srpski jezik i pismo

Zamjenik gradonačelnika Banjaluke Srđan Amidžić izjavio je danas da je neophodno raditi na očuvanju srpskog jezika i pisma, te jačanju nacionalnog identiteta srpskog naroda.

“Srećni smo što smo danas ugostili srpsku djecu iz Hrvatske, a pogotovo jer je riječ o opštinama gdje je veliki broj povratnika”, rekao je Amidžić novinarima u Banjaluci, nakon prijema za 25 učenika osnovnih škola sa područja Pakraca i Lipika u okviru projekta “Jačanje obrazovanja na srpskom jeziku i pismu među djecom Pakraca i Lipika”.

On je izrazio zadovoljstvo što je Banjaluka dio navedenog projekta.

Zamjenik gradonačelnika Pakraca Nikola Ivanović ocijenio je da je za srpsku djecu izuzetno značajno što su posjetili kluturne znamenitosti Banjaluke.

“Drago mi je što ćemo proširiti našu saradnju i što će predstavnici institucija iz ovog grada posjetiti zapadnu Slavoniju i srpske povratnike. Podrška nam izuzetno znači da bi ostali ono što jesmo”, rekao je Ivanović.

Navedeni projekat realizuje Vijeće srpske nacionalne manjine.

(Nezavisne)

Fudbaleri Borca krenuli sa pripremama, čeka se Boateng

Prozivci u Fudbalskom klubu Borac koju je obavio trener Darko Vojvodić prisustvovala su 34 igrača, među kojima su i novajlije iz Voždovca Aleksandar Mirković i Aleksandar Pajčin koji se u banjalučkom prvoligašu nalaze na probi. 

ISKORISTITE NEODOLJIVU M:TEL PONUDU: HBO sadržaji za hladne januarske dane

Najbolji odmor nakon novogodišnjih tulumarenja, upravo je onaj koji ćete provesti u svom domu uz dobre filmove i serije. A za vaše potpuno uživanje ispred TV ekrana pobrinuo se i m:tel sa svojom aktuelnom ponudom za nove i postojeće korisnike TV Paketa – besplatan HBO dodatni paket koji možete da aktivirate do kraja januara i