Vijesti 05.08.2022.

AMIDŽIĆ: Ugovori o javnom prevozu uvijek potpisivani, ali postoji način da se ne zavlači ruka u džep građana

ČITANJE: 1 minuta

Odbornik SNSD-a u Skupštini grada Banjaluka Srđan Amidžić rekao je da su ugovori o javnom gradskom prevozu, kao što je to slučaj i u Banjaluci, uvijek potpisivani, ali da postoji način da se ne zavlači ruka u džepove građana.

“Činjenica da je javni prevoz jeftiniji u svim gradovima, kao što je u Beogradu, Sarajevu i Zagrebu. U ovim gradovima je normalno da morate uvažavati činjenicu da se, kada rastu troškovi energenata i radne snage, prevoznici tome moraju prilagoditi”, rekao je Amidžić za RTRS.

On je naglasio da je razlika samo u tome što su u pomenutim gradovima odlučili da subvencionišu građane, odnosno da kroz sredstva grada omoguće da cijene karata ostanu na istom nivou.

“Ono što boli Gradsku upravu jeste da su potrošili dosta vremena i lobirali za podršku unutar Skupštine grada da dođe do povećanja cijena gradskog prevoza”, naveo je on.

Gradonačelnik Banjaluke Draško Stanivuković najavio je danas podnošenje krivičnih prijava protiv bivšeg zamjenika gradonačelnika Srđana Amidžića i člana nadležne komisije Nikole Aleksića zbog, kako je rekao, štetnog ugovora o javnom prevozu u gradu.

(Srna/SB)